İyileşme İçin Evde Fizik Tedavi

Yazar Osman Utku Karakaya • 4 Ağustos 2023 • Yorumlar:

Sağlık hizmetleri bağlamında evde fizik tedavi, bir hastane veya klinik yerine hastanın evinde gerçekleşen bir rehabilitasyon şeklidir. Bu tür terapi, hastaların kendi ortamlarında yaralanma veya hastalıktan kurtulmalarına olanak sağladığından ve geleneksel yatarak tedaviyeuygun bir alternatif uygulama olduğundan giderek daha popüler hale gelmiştir.

Fizik tedavi, hastaların yaralanma veya hastalıktan sonra güçlerini, hareketliliklerini ve işlevlerini yeniden kazanmalarına yardımcı olmak için uygulanır. Ortopedik yaralanmalar, inme, omurilik yaralanması ve kronik ağrı gibi çeşitli durumlardan kurtulmaya yardımcı olmak içinde kullanılabilir. Evde fizik tedavi genellikle bir doktor veya başka bir sağlık uzmanı tarafından önerilir ve uzman bir fizyoterapist tarafından bu işlemgerçekleştirilir.

Evde fizik tedavi, hareketliliği iyileştirmek, işe veya spora devam etmek veya sadece günlük aktiviteleri gerçekleştirme yeteneğini yeniden kazanmak olsun, hastanın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlar. Terapist, özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış egzersizler ve aktiviteler içeren kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmak için hastayla birlikte çalışır. Terapist ayrıca, gerekli tüm ekipmanların yanı sıra, egzersizleri nasıl düzgün bir şekilde gerçekleştireceğiniz konusunda size talimatlar verip aynı zamanda rehberlik eder. Evde fizik tedavi, aşağıdakiler gibi birçok farklı egzersiz ve aktiviteyi içerebilir: Bir dizi hareket egzersizi, esneme egzersizleri, kuvvet antrenmanı ve denge antrenmanıgibi örneklendirilebilir. Bu egzersizler, hastanın hareketliliği ve işlevi sürdürmesi için önemli olan esnekliği, hareket aralığını ve kas gücünü geliştirmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Terapist ayrıca ağrı ve iltihaplanmayı azaltmak için farklı tekniklerle birlikte, elektriksel uygulamalar ve sıcak/soğuk terapisi gibi başka yöntemler de kullanabilir.

Evde fizik tedavi, ameliyat yolu ile iyileşenler, kronik rahatsızlıkları olanlar veya bir fizik tedavi kliniğine gitmekte zorlananlar da dahil olmak üzere birçok insan için faydalı olabilir. Ayrıca, planlama açısından daha esnek bir seçenektir ve daha rahat bir ortam sunabilir.

Uzman ekibimiz, hastanın ilerlemesini değerlendirmek ve tedavi planında gerekli ayarlamaları yapmak için genellikle haftalık veya iki haftada bir olmak üzere düzenli kontroller planlar. Bu ziyaretler sırasında terapist, hastanın iyileşmede ilerlemesinin devam etmesine ve daha fazla yıpranmayı önlemesine yardımcı olmak için yaralanma önleme, ergonomi ve diğer stratejiler hakkında size destek olabilir.

Evde fizyoterapi sadece hastalar için değil, aynı zamanda bakıcılar ve aile üyeleri için de faydalıdır. Evde fizik tedavi, bakıcıların üzerindeki yükü azaltabilen hasta bağımsızlığını geliştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca destek olarak, evde fiziki tedavi hizmeti sayesinde bakıcılar, terapi sırasında hastayı nasıl destekleyebileceklerini öğrenmenin yanı sıra hasta durumlarını daha iyi gözlemleme ve anlama fırsatına sahip olurlar.

Bu nedenle evde fizik tedavi, yaralanma veya hastalıktan kurtulan birçok kişi için oldukça akılcı birseçenektir. Bu, hastaların evde rahat bir şekilde iyileşmesini sağlar ve daha esnek bir süreç ile kısa zamanda günlük aktivitelerin bağımsız bir şekilde sürdürülmesine yardımcı olur. Ayrıca bakıcılar ve aile üyeleri için faydalı olabilir ve sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltır. Evde fizik tedavi hizmeti almayıdüşünüyorsanız, bu seçeneğin sizin için bizimle iletişime geçerek ev ortamında tedaviye başlayabilirsiniz.

Diğer fizyoterapi uygulamalarında olduğu gibi, ihtiyaçlarına en uygun tedaviyi belirlemek için her hastanın ilk değerlendirmesi yapılmaktadır. Bu hizmetgenellikle, hastaların tekrar harekete alışmasına veya hastalıktan etkilenebilecek herhangi bir alanda işlevini sürdürmesine yardımcı olmak için hafif egzersizlerden oluşur.

Tedavi özel ekipman gerektiriyorsa, hastaların ihtiyaç duydukları ve hak ettikleri tedaviyi kendi evlerinin rahatlığında alabilmeleri için yanımızda bulundurmaktayız. Amacımız, hareket açıklığını ve genel fiziksel işlevi iyileştirerek hastaların kendilerini sınırlayabilecek herhangi bir koşuldan kurtulmasına yardımcı olmaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)