Kadınlarda Orgazm Sorunu

Yazar Halim HattatAndroloji Doktoru • 28 Kasım 2016 • Yorumlar:

Hattat Klinik Orgazm Sorunu Programı'nda, orgazm olamayan veya gecikmiş orgazm olan bir kadında bu probleme neden olacak tüm organik/psikolojik/duygusal ve sosyal sebepler detaylı olarak araştırılıyor.  Kadınlarda orgazm fizyolojisi erkeğe göre daha karmaşık bir yapıda.  Kadında orgazm organik faktörler kadar psikolojik, sosyal ve duygusal faktörlere bağlı.  Seks hormonlarının dengesi, sağlıklı bir damar ve sinir sistemi, cinsel bölge hissiyatı, cinsel kasların optimum çalışması önemli. Altta yatan (diyabet, tiroit, doğum, menopoz, ilaç kullanımı gibi) sağlık faktörleri de orgazmı etkileyebiliyor.  Diğer cinsel fonksiyon sorunları da önemli orgazm düşmanları.  Şiddetli isteksizlik, uyarılma sorunu veya cinsel ağrı cinsel zevki ve bu hazzın orgazm noktasına varmasını engelleyebiliyor.  Ön sevişmenin kalitesi ve süresi, eşin kadına yaklaşımı, kadının cinsellikte eşinin yanında kendini ne kadar rahat hissettiği belirleyici faktörler. Günlük stresler, aile ve iş hayatına dair endişeler, vücut imajı, ilişki kalitesi, cinsellikteki şehir efsaneleri, travmatik hayat olayları, geçmiş cinsel deneyimler gibi duygusal ve psikolojik faktörler de orgazmı etkiliyor. Orgazmla ilgili negatif düşüncelere takılmak ve cinsellikte konsantre olamamak da orgazmın önüne geçebiliyor.

Programımızda orgazmı etkileyen seks hormonlarının, cinsel hislerin ve kas yapısının ölçümlerini yapıyoruz. Nasıl ve ne şekilde orgazm olunabileceğinin anlaşılması için detaylı bir cinsel bilgilendirme, kadın cinsel bölge anatomisi, kadın-erkek farkları, orgazm fizyolojisi hakkında cinsel eğitim veriyoruz.  Orgazm olmaya engel teşkil eden sağlık sorunları, ilaçları inceliyoruz.  Orgazm sabotajçısı yanlış cinsel inanışları, negatif düşünceleri, konsantrasyon düşmanlarını eliyoruz.  Gereken noktada hormon düzenlemeleri, sistemik ve lokal tedaviler, kas eğitimleri ve cinsel terapi ödevleriyle orgazm olmanızı gerçekleştiriyoruz.

ÖNSEVİŞME UYARILMA İÇİN GEREKLİ
Orgazmın gerçekleşmesi için ön sevişmenin kaliteli ve süre olarak yeterli olması gerekiyor.  Önsevişmenin etkileri hem fiziksel hem de duygusal. Kadınların orgazm getirecek uyarı seviyelerine ulaşmaları erkeklerden daha uzun sürdüğünden, ön sevişme öncelikle kadınlara uyarılma için gereken zaman veriyor. Ön sevişme partnerler arasında yakınlık kurulmasına, iletişimin güçlendirilmesine, sevgi ve ilginin belirtilmesine yardımcı olarak kadın cinsel cevabını olumlu etkiliyor. Kısacası, önsevişme kadınları zihnen ve bedenen cinselliğe hazırlıyor.  Yeterli zihinsel ve fiziksel uyarılma sonucunda orgazm daha kolay ve hızlı gerçekleşiyor. 
 
ANA ODAKLANIP KONSATRASYONUNUZU ARTTIRIN
Birçok kadın günlük hayat olaylarından, stresten, kaygılardan dolayı cinselliğe konsantre olmakta zorlanıyor.  Özellikle orgazm olmaya dair sıkıntılar mevcutsa ya da uyarılma güçlüğü yaşanıyorsa konsantrasyon iyice bozuluyor.  Eğer cinsellikte yargı, endişe ve eleştiri içeren düşünceler, gün içindeki gerginlikler ya da yapılacak işler aklınıza geliyorsa, bırakın bu düşünceler geldikleri gibi gitsinler.  Sizi cinsellikten uzaklaştıracak düşüncelere saplanıp kalmayın.  Eşinize, dokunuşlara ve zevke odaklanın.  Çok gerginleştiğinizde kısa bir mola alıp daha sonra sekse devam edebilirsiniz.
 
CİNSEL BÖLGEDE UYARILMA YAKLAŞIK 1 SAAT DEVAM EDER  
Orgazm olacağına dair olumlu inanç önemlidir.  Bazen orgazmdan önce bir nokta gelir ki pek çok kadın hiçbir şey olmayacağına kesin olarak inanır.  Oysa bu kişisel bir sabotajdır.  Unutmayın orgazm hissini kaybetmiş olduğuna inansanız da cinsel bölgede uyarılma yaklaşık 1 saat boyunca devam eder.  Bu nedenle konsantrasyonunuz bozulsa da kısa bir süre sonra tekrar uyarılmayı deneyebilirsiniz.  Önemli olan gerçekten işe yarayacak teknikleri ve uyarılma yöntemlerini kullanıp kullanmadığınızdır.  Bu konuda inanamayacağınız sayıda çift sorun yaşıyor.  Dolayısıyla devam eden sorunlarda mutlaka bir uzmana başvurun ve doğru yöntemleri deneyip denemediğinizi öğrenin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Halim Hattat Androloji, Üroloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)