Kalça Estetiği Nedir?

  • Kalça Estetiği Nedir?

Kalçalarda erken yaşlarda doku fazlalığı ya da eksikliği şeklinde; ileri yaşlarda, eksikliği ile birlikte cilt dokusunda sarkma şeklinde problemler olur.
 
Doku eksikliği; dolgu maddeleri, yağ enjeksiyonları veya silikon protez ameliyatları ile giderilebilir. Hangi yöntemin uygulanacağına kişinin vücut yapısına ve beklentilerine göre karar verilir.
 
Yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağı alınarak eksik olan bölgeye enjekte edilir. Uygun teknik kullanıldığında enjekte edilen yağın %75-80i korunmaktadır. Kişinin kendi dokusundan olması itibarı ile kalıcılığı uzun ve güvenilirliği yüksek bir yöntemdir. İşlem 3-4mm lik deliklerden girilerek yapılır. Kesi yeri olmaması diğer bir avantajıdır
 
Hazır dolgu maddeleri (hidrofilik jel) uygulama kolaylığı ve genel anestezi gerektirmemesi nedeni ile avantajlı bir yöntemdir. Bu yöntemde de 3-4mm lik kesilerden girilerek dolgu maddesi eksik olan bölgeye verilir. Ancak kalıcılığının 4-5 yıl civarında değişmesi dezavantajıdır.
 
Doku eksikliğinin silikon implantlarla giderildiği durumlarda, silikonlar kas altına yerleştirilir. Her iki kalça arasındaki çizgiden yapılan 5-6 cm’lik kesiler kullanılır.
 
Ameliyat ya da işlem sonrası hastalar, 3. gün banyo yapabilir. 1 hafta 10 gün süre ile oturup kalkarken dikkat edilmelidir. 3.haftadan itibaren yürüyüş yapılabilir. Ağır egzersizlere 6.haftadan itibaren izin verilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dilek Bağdatlı Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)