Karbon Peeling

Yazar Ayşe Naren ÇelikDermatolog • 8 Ağustos 2018 • Yorumlar:

Dolayısı ile karbon peeling bir çeşit lazer ile yüz gençleştirme işlemidir.

Lazer ile Karbon Peeling Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesi cilt karbon kremiyle boyanır. Lazer ile karbon kremiyle boyanmış bölgelere ışınlar gönderilir ve bir anlık yüksek bir ısı ortaya çıkar. Lazer cilt yüzeyinde karbon krem içerisinde yar alan atomize karbon partiküllerini yüksek bir hızla patlatır ve cilt yüzeyinde bulunan ölü doku anında buharlaşarak ciltten uzaklaşır Bu ısı artışı kişide acı hissi vermez fakat cilt altı dokuları ısıtarak kollojen doku artışına, dolayısıyla  cilt kırışıklıklarının ve sarkıklarının tedavisini gerçekleştirir. Böylece bozulmuş olan doku dinamikleri tekrar harekete geçer, ciltteki yaşlılık belirtileri düzelir,cilt toplanır ve yağlanma sorunları ortadan kalkar. Karbon peeling uygulamaları gözenek sıkılaştırma tedavisini de gerçekleştirir.

Karbon peeling, hiçbir yan etki olmaksızın, her mevsimde ve koyu ciltlerde yapılabilecek kadar emniyetli, hızlı, çabuk sonuç veren bir peeling etkisi gerçekleştirir. Yanık, yani kızarıklık ve kabuklanma oluşturmaz. Birçok peeling yönteminden farklı olarak Karbon Peeling yazın da rahatlıkla uygulanabilmektedir. Kısa ve konforlu uygulamadan sonra gündelik hayattan kopmayı gerektiren sorunlar yaşanmaz.

Erken sonuçlar; Hemen tedavi sonrasında görülebilen pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin kısa sürede açılması, porların hemen sıkılaşma cevabı gözlenebilir.

Daha sonra ise; lekelerin açılmaya devam etmesi, cildin sıkılaşmasının artması, kollajen üretimindeki artışa bağlı olarak ciltte sıkılaşma, toparlanma gibi etkiler görülebilecektir.

Yöntemin Uygulanma Süresi Nedir?

Düzenli olarak ortalama 1-2 hafta aralıklarla, 5 seans şeklinde yapılan kürler ile ciltteki yağ dengesinin sağlanması ve akne tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Hormonal etkilere bağlı lekelenme olarak bilinen melasmada ise biraz daha uzun olmak üzere, ortalama 10 seanslık uygulama kürü ile iyi sonuçlar alınabilmektedir. Halen bu uygulama tedavisinde pek çok güçlük yaşanan melasmada en etkin yöntemlerden biri olarak kullanılmaktadır.

Cilt sıkılaştırma
Aktif akne (sivilce) tedavisi (Uygulama ile özellikle akne ve benzeri problemi olan ciltlerde yağ dengesini sağlayarak , sivilce sorunu ortadan kaldırır)
Gözenek sıkılaştırma
Eski sivilce izlerinin tedavisi
Orta yaş kırışıklıkların giderilmesi
Yağlı ciltlerin tedavisi- siyah noktaların giderilmesi amacıyla güvenle ve etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)