Karın Estetiği

Düz karın ve beraberinde güzel bir bel kavisi her kadın ve erkeğin istediği bir vücut şeklidir. Yaşlanma, hamilelik gibi süreçler deride, deri altı yağ tabakasında, karın duvarı kaslarında ve karın içi yağlanmalarında istenmeyen değişimlere sebep olur. İdeal karın estetiği için kategorik olarak 4 işlem tanımlanmıştır. Bu işlemlerden biri uygulanabileceği gibi değişik kombinasyonlar ve hatta hepsi de uygulanabilir. Burada en belirleyici özellik hastanın mevcut deformitesi ve istekleridir.

Karın estetiği işlemlerini kısaca şöyle açıklayabiliriz:

1.LİPOSUCTİON (Cilt altı yağ tabakanın çıkarılması)
Genetik, ırksal ve cinsiyete bağlı olarak diyet ve egzersize dirençli yağ tabakasında fazlalık görülebilir. Bazen tam tersi yani yağ tabakasında bir atrofi de (azalma, büzüşme) olabilir.

2.FAZLA DERİNİN ÇIKARILMASI
Liposuction sonrası deride bir sıkılaşma olmaktadır. Operasyon öncesi deride çizilen 10 cm’lik eşkenar üçgen liposuction sonrası 5cm’lik eşkenar üçgen olacak kadar sıkılaşmaktadır. Fakat yaş, deri kalitesi ve genişlemiş (ekspande) deri liposuction sonrası yeterli sıkışma ve germe yapamamaktadır. Bu durumda hastanın durumuna göre küçük bir deri çıkarılmasından (mini abdominoplasti) göbek deliğine kadar uzanan bir deri çıkarılması gerekebilir. Tabi bu durumda bikini çizgisine saklanan bir iz oluşmaktadır.

3.KARIN KASLARININ ONARIMI
Eğer bombeli bir kas yapısı var ise ideal karın estetiğine ulaşmak çok zordur. Deri çıkarılmasına gerek kalmaksızın bile bu onarım gerekli olabilir. Bu durumda sınırlı olsa da bikini çizgisinde iz olmaktadır.

4.YENİ GÖBEK DELİĞİ OLUŞTURULMASI
Burada en önemli husus çıkarılan derinin miktarıdır. Mantıken yan veya yukarıdan çekilen deri göbek deliği ile aşağı gelecektir. Bu vakit göbek deliği istenmeyen şekilde aşağıda duracaktır. Bu sebeple yeni ve doğal bir göbek deliği oluşturulması istenebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ali Cemal Yılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)