Karın Estetiğinde 4 İşlem

İnce yağ tabaksı kas yapısını gösteren ışık ve gölgenin ve aynı zamanda bel kavsinin olduğu karın estetiğinin temel hedefidir. Yaşlanma, obesite, postbariatrik karın duvarında farklı yaşlanma özelikleri gösterir. Hamilelik ve postbariatrik olarak da cilt kalitesinde değişikler olur.

İdeal karın estetiği için kategorik olarak 4 işlem tanımlanmıştır.Bu işlemlerden biri uygulanabileceği gibi değişik kombinasyonlar ve hatta hepsi de uygulanabilir. Burada en belirleyici özellik mevcut deformitesi ve hastanın istekleridir. Karın estetiği işlemlerini kısaca şöyle açıklayabiliriz:

1.LİPOSUCTİON
GENETİK,IRKSAL ve CİNSİYETE bağlı olarak diyet ve egzersize dirençli yağ tabakasında fazlalık görülebilir. İdeal bir karın estetiğindeLİPOSUCTİON çoğu zaman kombinasyona dahil edilir. Karın üst ve alt kısım, popo üstü ve sütyen bölgelerine LİPOSUCTİON uygulanmaz ise ideal bir karın şekli oluşmaz. 

2.FAZLA DERİNİN ÇIKARILMASI
LİPOSUCTİON sonrası deride bir sıkılaşma ve gerilme olmaktadır. Fakat ileri yaş,kötü deri kalitesi ve genişlemiş deri miktarıLİPOSUCTİONsonrası yeterli sıkılaşma olmamaktadır. Yaklaşık göbek deliği deri çıkarılmaktadır. Oluşacak iz bikini altında kalacaktır.

3.KARIN KASLARININ ONARIMI
Deri alttaki kas yani zemin üzerine yapışarak şekillenecektir. Eğer bombeli bir kas yapısı var ise ideal karın estetiğini olmayacaktır. Deri çıkarılmasına gerek kalmaksızın bile bu onarım gerekli olabilir. Bu durumda sınırlı olsa da bikini çizgisinde iz olacaktır.

4.YENİ GÖBEK DELİĞİ OLUŞTURULMASI
Burada en önemli husus çıkarılan derinin miktarıdır. Mantıken yan veya yukarıdan çekilen deri göbek deliği ile aşağı gelecektir. Bu vakit göbek deliği istenmeye şekilde aşağıda olacaktır. Bu sebeple yeni ve doğal bir göbek deliği oluşturulması elzem olacaktır.

Hastalarımız çoğunlukla bu işlemlerin birini istemektedirler. Fakat karın estetiği bir bütündür. Önemli değil gerekli olanı olanı yapmaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ali Cemal Yılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)