Karın Germe Ameliyatı ( Abdominoplasti )

Abdominoplasti, orta ve alt karın duvarı kas ve fasyasını düzeltmek amacıyla alt karından yağ fazlalığının alınıp deri fazlasının çıkarılması ve karın duvarı kaslarını sıkılaştırılarak gövdenin estetik açıdan hoş bir görüntü sağlamasını amaçlayan vücut şekillendirmede etkili bir cerrahi işlemdir. Daha düzgün bir profil sağlamak için Liposuction ile birlikte uygulanabilir.

Karın germe ameliyatını mini karın germe ve tam karın germe olarak iki gruba ayırabiliriz. Mini karın germe hafif sarkıklığı olan hastalara uygulanır göbek deliği yeri değiştirmeden gerginlik sağlanır. Tam karın germe ameliyatı ise ileri derece sarkıklığı ve çatlağı olan hastalara uygulanır.

Karın germe ameliyatı için uygun adaylar

  • Karın derisi gevşekliği ve sarkıklığı şikayeti olanlar

  • Karında deri ve yağ fazlalığı olanlar

  • Karında ciddi çatlakları olanlar

 

  • Karın kasları gevşek olanlar


 

Karın germe sonrası hamilelik

 

Ameliyat sonrası gebelik düşünenlerde ve düşünmeyenlerde ayrı sütür çeşitleri kullanılır.Gebelik düşünmeyen hastalarda kalıcı dikiş atılırken gebelik düşünülüyorsa eriyen dikiş atılır.

 

Ameliyat sonrası hamile kalmaya engel yada gebelikte sıkıntı yaşamaya sebep olacak bir durum yoktur ancak gebelik sonrası karında bir miktar gevşeme görülür.

 

    

Prosedür

 

Karın germe ameliyatı hastane ortamında genel anestezi altında yapılır. Tam karın germe ameliyatında üst, orta ve alt karın kasları onarılır. Fazla deri ve yağ aşağı doğru gerilir pubis ile göbek deliği arası kısım çıkarılır. Yeni göbek deliği oluşturulur. Bu ameliyatla bir miktar pubis ve kasık bölgelerinde  şekillendirme ve germe de sağlanabilir.Tek bir ameliyatla hasta alt karındaki çatlaklarından kurtulurken aynı zamanda gergin ve sıkı bir karına sahip olunur. Oluşacak iz bikini içerisinde kalacak şekilde planlanır. Sezaryen izine benzer fakat sezaryen izinden daha büyük bir iz beklenir. Oluşacak izin uzunluğu ve şekli çıkarılacak doku fazlasının miktarına ve kişinin cilt yapısına bağlıdır. Öne doğru eğildiğinizde görülen fazlalık alınmazsa ameliyat sonucu tatmin edici olmaz. İzin büyüklüğü yanlara doğru çıkarılan fazla dokuya bağlı olmakla birlikte bu bölgelere kadar uzayan kesiler bel kısmının şekillenmesini sağlar. Ayrıca izi minimal tutma kaygısı ile kesi küçük tutulur doku fazlalığı tam çıkarılmazsa potluklar oluşur. Düzeltme ameliyatına gidilmesi gerekir.

 

Ameliyat Süresi

 

Mini karın germe 1-1,5 saat 

Tam karın germe  3-3,5 saat sürmektedir.

 

 Ameliyat Sonrası

 

Ameliyat sonrası 3-4 gün ağrı, gerginlik, şişlik hissi normaldir. Ağrılar ağrı kesicilerle kontrol altına alınır. 1-3 gün hastanede kalınması gerekebilir. 

 

Ameliyat sonrası ilk pansuman 2.veya 3. gün yapılır , drenler çıkarılır. İlk ay gece gündüz korse 1 aydan sonra 6 aya kadar sadece gece veya gündüz korse takılması  gerekir. 2-3 hafta sonra iş hayatına devam edilebilir. 3. Haftadan sonra vücudun yeni şekli belirginleşir.

 

Ameliyat sonrası hasta ani hareketlerden kaçınmalı ilk hafta yatarken ayakları hafif karına çekerek yürürken ise 10 derece öne doğru eğik yürümeli ağır kaldırmamalıdır. 

 

Karın içi basıncı arttırmamak için ameliyat sonrası birkaç gün gaz yapıcı besinler tüketmemeye özen gösterilmelidir. 

 

Yara izinin belirsiz hale gelmesi 1 yılı bulabilir. İz tamamen kaybolmamaktadır.

 

Ameliyat kilo almayı önlemez.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Özer Kobak Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)