Karın Germe Ameliyatından Sonra Günlük Hayat

Fazla kilo alma veya kadınlarda gebelik sonrası karın derisi sarkar. Deriyi düzeltmek, yani eski haline getirmek için karın germe ameliyatı yapılır. Bu ameliyat 2 ile 5 saat arasında sürer. Karın bölgesinde yer alan fazlalık deriler alınır ve ardından kesilen bölge tekrar dikilir. Çoğu ameliyatta operasyon sonrası belirli bir süre günlük hayattan uzak kalınır. Peki karın germe ameliyatı ardından günlük hayat aktivitelerini yeniden yapabilmek için ne kadar süre gerekmektedir?

Ameliyattan Ne Kadar Zaman Sonra Günlük Hayata Dönülebilir?
Ameliyattan sonra ilk birkaç gün karında şişlik olur. Bu şişliğin verdiği ağrı gibi rahatsızlıklar ilk birkaç gün çoğu hastada görülür. Ayrıca ameliyat sırasında karna yerleştirilen drenlerin çıkması 3-5 gün arasında sürmektedir. Bu nedenle hastanede de bir iki gün istirahat ettirilen kişinin ameliyat sonrası yeniden ayağa kalkması bir haftaya yakın sürebilmektedir. Bir haftadan sonra yürümeye başlanabilir. İlk seferde dik durmak zor gelse de bu his kısa sürede geçer. Bu zaman içerisinde pansuman, dikiş alımı gibi işlemler de yapılmaktadır. Sonuç olarak, ameliyat sonrasında günlük hayata dönüş iki-üç hafta alabilmektedir. Hastanın karın kaslarına sahip olması veya ayağa kalktıktan sonra yapılacak basit egzersiz hareketleri bu süreyi kısaltabilir. Fakat daha zor karın egzersizlerinin yapımı için üç haftadan da fazla geçmesi gerekir. Ameliyattan sonra 3-6 ay süresince karın bölgesinde kızarıklık olur, bu zamanla kaybolur. Fakat bu kızarıklıklar bikinilerin kapatabileceği bölgelerdedir.

Ameliyat Sonrasında Hamile Kalınabilir mi?
Karın germe operasyonu hamile kalmayı hiçbir şekilde engellemez. Bu nedenle günlük hayata dönüş zamanından sonra hamilelik konusunu dert etmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Fakat operasyon sonrası hamilelik durumu karın derisinin yeniden gevşemesine sebep olabilir.

İkinci Kez Karın Germe Ameliyatı Olunabilir mi?
İlk karın germe operasyonundan bir yıl sonra ikinci kez aynı ameliyatı olmanızda bir sakınca yoktur. Ameliyat sonrası gebelik gibi yeniden derinizi gevşetecek durumlar olursa, deriniz yeniden sıkılaştırılabilir. Fakat bir kez karın germe ameliyatı olduktan sonra karın bölgesindeki yağlarınızı aldırmanız çoğu zaman mümkün olmaz. Yağ aldırmak gerilmiş karın derilerinde sağlık problemlerine yol açabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sadullah Karun Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)