Meme Boşaltma Nedir? Neden Yapılır?

Merhaba değerli okuyucularım,

Bugün nispeten her iki cinsi de ilgilendiren bir sorunu ele almak istiyorum. Ele alacağımız yapı meme organıdır. Daha doğum öncesi dönemde kadında ve erkekte farklı yapılaşması kodlanan bir vücut parçamızdır. Kadınlarda östrojen hormonu etkisi ile adelosan dönemde büyüyüp şekillenirken, erkekte testesteron hormonunun etkisinde kalır.

Kadınlarda puberte ile birlikte memelerin şekillenmesi ve büyümesi beklenen ve istenen bir durumdur. Kadınlarda memelerin gelişmemesi veya yetersiz büyümesi kaygı ve sorun oluşturmakta, tedavi ve şekillendirme yolları aranmaktadır. Bunun tersine ergenlik döneminde erkeklerde meme büyümesinin fazla olması (jinekomasti) arzulanmayan bir gelişme sayılmakta ve bu durumdaki birçok erkekte rahatsızlık yaratmaktadır.

Memelerin istenmeyen bir şekilde büyümesi bu kişide ve hatta ailesinde rahatsızlık yaratmakta ve bunu giderme yolları aranmaktadır. Bu arzuyu ve işlemi kadınlardaki büyük memeleri küçültme işleminden farklı bir şeydir ve bu durumla karıştırmamak gerekir. Genel olarak memelerinin içini boşaltmak isteyen kişileri şöyle gruplayabiliriz.

1-Memelerinin büyümesinden yani Jinekomasti oluşumundan rahatsızlık duyan erkekler.
2-Meme dokusundan kaynaklanan ve kronik olarak devem eden, bir türlü yok edilemeyen ve/veya ileri derecede kanser riski oluşturan meme hastalıkları taşıyan kadınlar.
3-Tüm bunlardan farklı olarak kadınsı meme varlığından hoşlanmayan ve/veya erkeksi görünümü tercih eden ve hatta cinsiyet değiştirmek isteyen kadınlar.

Tüm bu insanlarda meme dokusunun içi cerrahi olarak boşaltılmaktadır. Meme yapısının büyüklüğü ve taşıyabileceği hastalıklar ameliyat yöntemlerini belirlemektedir. İşlem sadece liposakşın yöntemi ile iz bırakmadan yapılabileceği gibi meme başı etrafından veya meme altından yapılacak kesi ile de yapılabilmektedir. Memenin fazla büyük olması ameliyat izlerinin fazla olmasına neden olacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sadullah Karun Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)