Karın Germe

Karın germe ameliyatı karın bölgesindeki fazla deri sarkmasının çıkarılması ile yapılır. Bu durum bayanlarda doğum sonrası ya da aşırı kilo vermeden sonra, erkeklerde aşırı kilo alıp vermeden sonra karın derisinin sarkması nedeni ile yapılır.

Karın germe ameliyatlarında, orta ve alt karın derisi, fazla yağ dokusu ve sarkmış olan deri ile birlikte çıkarılır. Eğer gevşemiş ve yanlara doğru açılmış kaslar var ise dikiş yardımı ile gerginleştirilir. Bu şekilde karında mevcut çıkıntılı bombelik de giderilmiş olur.

  • Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Skar (Yara İzi) Kalır mı?

Ameliyat sırasında, deri yukarıdan aşağıya doğru gerildiği için, bikini bölgesinde kalan, yatay yönde bir yara izi kalmaktadır.

  • Karın Germe Ameliyatı Doğum Çatlaklarını Giderebilir Mi?

Ameliyatta göbek hizasının altında kalan deri bölgesi çıkarıldığı için bu bölgedeki çatlaklar genellikle giderilebilmektedir.

  • Karın Germe Ameliyatına En Uygun Aday Kimler?

Vücut ağırlık dağılımına göre normale yakın, ancak yapılan spor ve perhize rağmen karında kalan yağ ve deri fazlalıklarından rahatsız olan kişiler uygun adaydır. Birkaç doğumdan sonra karın derisinde gevşeme ve sarkma oluştuysa veya deri elastikiyetini kaybettiyse karın germe ameliyatı tavsiye edilir.

  • Karın Germe Sonrası Hamile Kalınabilir mi?

Bu uygulama gevşemiş ve sarkan derinin gerilmesi ile yapılır ve bu sebepten dolayı hamile kalınması tavsiye edilmez. Tekrar çocuk sahibi olmak isteyen bayanlar karın germe ameliyatı kararı vermeden önce doktoruna bu konuyu açması önerilir.

  • Karın Germe Ameliyatı Sonrası Nasıl Bir Sonuç Beklenmeli?

Ameliyat sonrası fiziki görüntü birkaç gün içinde değişmeye başlayacaktır. Vücut, ödemi attıktan sonra yeni vücut hatları ortaya çıkacaktır.

  • Karın Germe Ameliyatı Olumsuzlukları Var mıdır?

Her ameliyatta olduğu gibi komplikasyon oluşması mümkündür. Enfeksiyon ve kanama gibi nadir sorunlar ile karşılaşılabilir. Sigara içmek doku beslenmesini bozarak yara iyileşme problemleri yaratacağından, ameliyattan 3 hafta önce sigaranın bırakılması gerekmektedir.

İşlem genel anestezi altında uygulanır.

  • Karın Germe Ameliyatı Sonrası Süreç Nasıldır?

Ameliyat sonrası karında birkaç gün ödem, ağrı ve gerginlik hissedilebilir. Hasta aynı gün yürümesi için kaldırılır. Dikişlerin çoğu gizli dikiş olduğu için alınmasına gerek yoktur. Sargılar azaldıktan sonra hastaya korse giydirilir. Bu korsenin 1-1,5 ay giyilmesi tavsiye edilir.

  • Karın Germe Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Normal Yaşantıya Geri Dönülür?

Ameliyat olan hastalar 2 hafta gibi bir süre sonra işine başlayabilir. Doktor kontrolleri sonrası karın kaslarını çalıştıracak hafif egzersiz tavsiye edilir. Karın derisi gergin kapatılan hastaların, ilk dönemlerde öne eğilerek yürümesi önerilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dilek Bağdatlı Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)