Karotis(Şah Damarı) Cerrahisi & Periferik Damar Cerrahisi:

Yazar Emrah ErerenKalp Ve Damar Cerrahı • 2 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Karotis Cerrahisi:

Karotis ( boyun şah damarı ) hastalıkları ve şah damarına bağlı felç tedavileri hastanemizde güvenle uygulanmaktadır, İnme Cerrahisi şah damarına bağlı felçlerde uygulanan bir erken cerrahi yöntemidir. Şah damarında darlığın giderilmesi ve olası bir felcin önlenmesi için yapılan ameliyat cerrahiye uygun felçli hastalara da uygulanır. İnme sonrası 7-10 gün geçmiş hastalar bu yöntemle tedavi edilebilir. Bu hastalar sadece damar sorunları ile değil aynı zamanda şeker hastalığı (DM), hipertansiyon (HT), kalp hastalığı ve ya başka bir büyük damar hastalığı açısından değerlendirlmelidir. Karotis cerrahisinde damarın içini temizlenir ve hızlı bir şekilde kapatılır. Operasyon yaklaşık 1 saat içerisnde tamamlanmış olur.

Periferik Damar Cerrahisi:

Periferik damar cerrahisi kola veya bacağa kan taşıyan ana atardamardaki tıkanıklığa bypass/köprüleme yapılması anlamına gelmektedir.Bypass dokuya daha çok kan akımı sağlar ve ağrıyı geçirir, varolan yaraların iyileşmesine olanak sağlarken ciddi enfeksiyon ve uzuv kaybı risklerini azaltır.Şikayet olan bölgeye yapılan doppler ultrasonografi sonrasında ya da yapılan ilaçlı bilgisayarlı tomografi veya magnetik rezonans görüntüleme tetkikleri sonrasında tıkanıklık tespit edildikten sonra en uygun tedavi yaklaşımına karar verilir.

Açık cerrahi tekniğinde çoğunlukla spinal (bel bölesinden) anestezi yöntemi kullanılarak tıkalı olan damar bölgesi, bacak toplardamarı (safen ven) veya suni damar (greft) kullanılarak köprüleme (by-pass) ameliyatı yapılır.Yaklaşık bir saatte tamamlanan ameliyat sonrası hasta servise çıkarılır. Ertesi gün yürütüp, 2-3 gün içinde de taburcu ederiz.

Açık cerrahi açısından eşlik eden hastalıkları dolayısı ile yüksek riskli olan hastalar için lokal (bölgesel) anestezi ile perkutan anjiografi ile aterektomi, ilaç kaplı balon veya stentleme yapılır.Lokal anesteziyle yaptığımız bu işlemler ile hasta genel anestezi risklerinden uzak tutulur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Emrah Ereren Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)