KAŞ KALDIRMA ESTETİĞİ

Kaş kaldırma nedir?

 

Kaş kaldırma işlemi, size daha genç bir görünüm kazandırmak için kaşlarınızı kaldırmak, gözlerinize daha anlamlı ve çekici bir bakış kazandırmak veya sadece düşük ya da sarkmış bir kaşı düzeltmek amacı ile yapılan işlemlerin tümüdür. Bu işlem ameliyatlı ve ameliyatsız tekniklerle gerçekleştirilebilir.

 

 

 

Ameliyatsız Yöntemler

 

Botoks (botox) ile kaş kaldırma

 

Kaş kaldırma işlemlerinin en sık uygulanan hali botoks ile kaş kaldırmadır. Bu yöntemde, alın orta bölgesine uygulanan botoks bu bölgedeki kasları gevşetirken, botoks uygulanmayan yan alın kasları, kaşları yukarı doğru çeker. Aslında botoks ile kaş kaldırma, kaldıracak kaslara botoks uygulanmaması ile olmaktadır. Sonuç botoks etki süresi kadardır.

 

 

 

İple kaş asma (kaldırma)

 

Bu yöntemde deri altına yerleştirilen bazı ipler vasıtası ile kaşlar yukarı doğru çekilir. Bu iplerin kalıcı ya da emilebilen halleri mevcuttur. Bu yöntem günümüzde birçok cerrah tarafından terk edilmiştir. Zira, kısa süre içerisinde eski haline dönme, ip yabancı cisim reaksiyonları ve asimetri ihtimallerinden ötürü günümüzde tercih edilmemektedir.

 

 

 

Ameliyatlı Yöntemler

 

Göz Kapağından Kaş Kaldırma

 

Bu yöntem az miktarda kaş kaldırmaya ihtiyacı olan, üst göz kapağı estetiği hastalarında kullanılabilir. burada üst göz kapağındaki aynı keşiden kaş istenilen pozisyona getirilir. İyileşme göz kapağı ile benzer olur. Sonuçları uzun yıllar kalıcıdır.

 

 

 

Fogli Tekniği

 

Bu yöntem günümüzdeki en gelişmiş kaş asma tekniğidir. Saçın içerisinden küçük bir kesi ile kaşlar istenilen pozisyona dokuların kendi gücü ile sabitlenir. İple asma olmadığı için geriye dönüş ihtimali çok çok azdır. Aynı anda kaz ayağı bölgesindeki kırışıklıklar da tedavi edilebilir. Sonuçları uzun yıllar kalıcıdır.

 

 

 

Endoskopik Kaş kaldırma

 

Bu yöntemde kaş bölgesi derin dokulardan kamera yardımı ile kapalı olarak serbestlenir. Bu teknik daha ziyade alın germe estetiğine de ihtiyacı olan, ya da kaş arasındaki kırışıklıklarına kalıcı çözüm bulmak isteyen hastalar için önerilmektedir. Cerrahi işlem için uygun adaylar genellikle ciddi bir tıbbi komplikasyonu bulunmayıp fiziksel ve ruhsal sağlığı iyi olanlar ve sigara kullanmayanlardır. Bu yöntemde de sonuçlar uzun yıllar kalıcıdır.

 

 

 

Kaş Kaldırma İşleminizin Planlaması Nasıl Gerçekleşiyor?

 

İşleminizden önce Doç.Dr. Kamburoğlu ile görüşerek hedeflerinizi ve kaş kaldırma işleminizde mümkün olan sonuçları konuşacaksınız. Yüzünüz 3 boyutlu olarak taranacak ve ameliyat sonucunuza en yakın görüntünüzü muayene sırasında görebilme şansına sahip olacaksınız. Beklediğiniz sonuçlarla ilgili daha net görüş belirtebilmeniz için ön hazırlık amaçlı araştırma yapmanız faydalı olacaktır. Doç.Dr. Kamburoğlu ile tıbbi geçmişinizi, kullandığınız ilaç veya destekleyicileri  ve aynı zamanda işlem ve işlem hazırlıklarını detaylı olarak konuşacaksınız.

 

 

 

İyileşme

 

Ameliyatsız yöntemlerden botox sonrası iyileşme birkaç saat içerisinde gerçekleşmektedir. Ameliyatlı yöntemlerde ise şişliklerin kaybolup normal hayatınıza dönmeniz 3-5 gün civarında olacaktır. Endoskopik yöntemde bu süre 1 haftayı bulabilir. Morluklar çoğu hastada olmamakla beraber genelde 1 haftada kaybolur. Size uygulanan işlemin tipine bağlı olmak üzere, Doç.Dr. Kamburoğlu toparlanma dönemine ilişkin bilgileri sizinle paylaşacaktır. Bu işlemler sonrası bir süre spor vb. aktivitelere ara vermek gerekir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Haldun Kamburoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)