Kendi Terapistiniz Olun

Kendi Terapistiniz Olmak İçin Önce Kendi İçinize Dönmeyi Öğrenmelisiniz işte size hayatınızı değiştirmeyi kolaylaştıracak alış veriş kuralları;

Hediye Terapi

Her tanıdığım ve ilişkimi geliştirmek istediğim kişiye hediye veririm. Bu hediye maddi değeriyle ölçülen bir hediye olmayacak bazen iltifat, cebimden çıkarttığım bir şeker, kişiyle paylaştığım bir şiir veya gözlerinin içine bakıp “İyi ki varsın” diyebileceğim soyut veya somut şeyler olabilir. Onların mutluluğu bana benim mutluluğum onlara geçerek katlanarak hayatımızı güzelleştirmeye devam eder.

Farkındalıkların Terapinin Parçası

İyi hissetmek bir seçim. Hayatıma giren her şey bir hediye. Duyduğum bir kuş sesi, bir gülücük, yağmur, içtiğim su gibi… Bütün bu hediyelerin farkındayım ve bunların bana nasip olmasını şükrederek karşılıyorum.

Bunu Söyleyen Terapiste İhtiyaç Duymaz

Seni seviyorum” sözü en değerli hediye. Sevgi sözcükleri yürekten gelmesi her şeyi ve herkesi daha olumlu hale getirir. Karşıma çıkan herkes sevgiyi hak ediyordur. Tüm hırçınlıklar, kavgalar, yetersizlikler sevgi eksikliğiyle su yüzüne çıkar ve ben severek iyi gelir ve daha da iyileştiririm.

Nefes Terapisi

Hayat bir alışveriş üzerine kuruludur. Aynı nefesimiz gibi. Kime ne kadar verdiğin ve kimden ne kadar aldığından ziyade verirken cömert olmak ve alırken de sevgiyle kabul etmek gerekir. Bu alışverişte kimseyi kıskanmıyor ve paylaşmanın hazzı ve mutluluğuyla bu alış verişin hesabını yapmıyorsun. Doğal, çabasız ve cömertçe kendinden vermiyorsun kendini veriyorsun.

Şimdi rahat bir yere uzanın. Akıllı telefonlarınızdan youtube’a tıklayarak meditasyon müziklerinden birini açın. Gözlerinizi kapatıp bir süre müziğin içindeki sese kulak verin. Başlarda nefesinizde hiçbir değişiklik yapmadan soluk alış-verişinizi gözlemleyin. Farkındalığınızı birkaç dakika nefes üstünde tutup akış ile bütünleşin.
Yavaş yavaş aldığınız nefes miktarını arttırın ihtiyaç hissettiğiniz enerjileri, mutluluk, güven, huzur, cesaret, yaşama sevinci, özgürlük ve her neye ihtiyacınız varsa onun size nefes kanalıyla verildiğini ve içinize çektiğinizi düşünün. Aynı şekilde verdiğiniz nefeste kullanıp tükettiğiniz, arttık biriktirmeyeceğiniz, içinizde son kullanma tarihi geçmiş duygu ve düşünceleri bırakın gitsin. Öfke, üzüntü, mutsuzluk vb ne varsa nefesle birlikte bırakın gitsin.


10-15 dakikalık bir uygulama sonrası bazen uykunuz gelebilir. Ve rüya bile görebilirsiniz. İhtiyacınız varsa bir süre uyuyakalabilir. Veya gözünüzü 10’dan bire kadar sayarak açabilirsiniz. Şimdi içinizdeki yenilenmiş enerjiyi güle güle kullanabilirsiniz. Tekrar kirlendiğinizde artık ne yapacağınızı biliyorsunuz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)