Kepçe Kulak

Kulakların yüz derisinden uzaklaşması durumu halk arasında “kepçe kulak” olarak tabir edilir. Kepçe kulak durumu kişiyi sosyal açıdan olumsuz yönde etkileyebilir. Küçük yaştaki çocuklar kepçe kulak durumu yüzünden aynadaki görüntülerden mutsuzsa, bu onları psikolojik açıdan etkileyebilir. Büyük yaşlarda da kepçe kulak durumu kişinin sosyal hayatına ve özgüvenine olumsuz yönde yansıyabilir.

Kepçe kulak ameliyatı kaç yaşından itibaren yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatları 7 yaşından itibaren yapılabilir. Çünkü kulak gelişimi bu yaştan itibaren artık tamamlanmıştır. Eğer hasta çocuk değilse, lokal anestezi bu işlem için yeterli olacaktır. Çocuk hastalarda ise daha rahat bir işlem için genel anestezi tercih edilebilir.

Birçok ebeveyn çocuklarının psikolojik olarak etkilenmemeleri için, ilkokula başlamadan önce kepçe kulak ameliyata başvurmaktadır. Akılları en çok anestezi konusu karıştırır. Çünkü anne ve babalar çocuklarının anesteziden olumsuz olarak etkilenebileceğini düşünse de, bu doğru bir inanış değildir.

Yaklaşık 1 saatlik işlem için yapılacak genel anestezi çocuklar için herhangi bir sorun teşkil etmez. 12-13 yaşlarında uyumlu çocuklara lokal anestezi de uygulanabilir.

Ameliyat Süreci

Kepçe kulak ameliyatları kulak arkasından yapılan kesiyle gerçekleşir. Bu kesi ile kıkırdağa ulaşılır ve kıkırdağa koyulan kalıcı dikişlerle kulağın kepçe görünümü düzeltilir. Bazı hastalarda işlem sırasında kıkırdak dokudan da bir miktar çıkarmak gerebilir.

Bir saatlik ameliyatın ardından hasta kalış yapmadan eve döner. Ameliyattan sonra kulak çevresini saran bir tenisçi bandı takılır. Bu bant kulakları ters bir hareketten koruyarak daha güvenli bir iyileşme dönemi sağlar. Tenisçi bandını ilk hafta gece gündüz takmak gerekir. İlk haftanın ardından sadece geceleri takarak 3 hafta boyunca kullanmaya devam edilir. Hastalar 2 gün sonra işlerine geri dönebilir. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sinan Ulusoy Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Sinan Ulusoy

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al