Meme Büyütme

Meme estetiğinde en sık uygulanan operasyon “Meme Büyütme” dir. Kadınlarda meme gelişmesi ergenlik döneminin bitmesiyle durur. 

Yetersiz meme hacmi uygun formlu sütyenlerle gizlenebiliyor olsa da, birçok kadın özellikle yazın giysi, mayo ve çamaşır seçimlerinde daha rahat ve konforlu seçimler yapabilmek ve aynadaki görüntüsünden daha mutlu olabilmek adına meme büyütme operasyonlarını tercih eder. Bugün kullanılan ileri cerrahi yöntemlerle artık meme büyütme plastik cerrahinin en sık uygulanan ve iyi sonuç veren estetik girişimlerinden biri olmuştur. 

Meme büyütme ameliyatlarında hastayı nasıl bir süreç bekler? 

Estetik operasyonlarda süreç, hasta ve hekimin görüşmede bir araya gelmesiyle başlar. Kontrolde hasta meme büyütme ameliyatından beklentilerini dile getirir ve hekim de bu beklentilerin mümkünlük derecesini anlatır. Estetik cerrahide iletişim her şeydir. Bu yüzden meme büyütme ameliyatları öncesinde hasta, doktoruna ne kadar büyüklük istediğini tam ve net bir şekilde ifade etmeli ve protez seçimini hekimine bırakmalıdır. Ameliyat sırasında protezin kas üstüne mi yoksa kas altına mı uygulanacağına muayene sonrasında hekim karar verir.  

Protez Seçimi

Meme Büyütme Ameliyatlarında hastalar genellikle yuvarlak (raund) ve damla (anatomic) olarak iki tip protez çeşidi bilseler de aslında bu protezler genişlik, çap, yükseklik, yüzey yapısı gibi özelliklerle yüzlerce çeşittir. 

Kişiye en uygun protez şekli belirlenirken boyu, kilosu, vücut yapısı, beden postürü, göğüs kafesi gibi özellikler göz önüne alınır. Bu protezler Amerikan FDA onayı almış, güvenli ürünlerdir. Koheziv jel yapı ile dolu olduğundan, ortadan ikiye kesildiğinde dahi içlerinden herhangi bir sıvı akmaz. 

Protez Giriş Yeri

Meme büyütme ameliyatlarında 4 farklı yerden protez yerleşimi yapılabilir. 

Meme altı kıvrımından: En sık tercih edilen ve en güvenli olan yöntemdir. 

Cerrah için uygulanışı kolay, hasta için iyileşmesi hızlıdır. Meme altı kesisi ile süt kanalları zarar görmez. Kesi izi, meme kıvrımının altında kalacağı için görünmez ve zamanla silikleşerek görünümü belirsizleşir. 

Koltuk altından: Koltuk altı çizgisinden kesilerek giriş yapılır, ancak bu yöntemde damla protez yerleşimi oldukça zordur. Daha az tercih edilen bu yöntemde, genellikle yuvarlak protezlerin yerleşimi yapılır. 

Meme ucundan: Protez yerleşimi için açılacak cep, meme ucu kesilerek yapıldığında süt kanalları zarar görebilir. Bu hem emzirmeye engel olabilir, hem de bakteriyel kontaminasyonu arttırabilir. 

Göbek deliğinden: Türkiye’de bu yöntem hemen hemen hiç uygulanmamaktadır. Çünkü bu yöntemle sıvı dolgulu protezler kullanılır. İçi boş olan protez, göbek deliğinden memeye yerleşir ve yerleştiği cepte içi doldurulur.

Ameliyat Süreci

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında gerçekleşir ve ortalama 1,5 saat kadar sürer. Meme kıvrımına oturacak şekilde, yaklaşık 4.5 cm’lik bir kesi ile protez yerleşimi yapılır. Ameliyattan sonra, hastaya ortalama 1 ay boyunca kullanacağı özel sütyen giydirilir. Genellikle ilk geceyi daha konforlu atlatmak adına, ilk gün hastanede kalış önerilir. Ameliyattan sonra verilecek ağrı kesicilerle hasta ilk geceyi konforlu ve rahat şekilde atlatır. 

Meme büyütme ameliyatlarından sonra aktif iş hayatı olanlar, 4 gün sonra işlerine geri dönebilir. İkinci gün hasta banyosunu yapabilir. İlk haftanın ardından yürüyüş yapabilir ve aktif kol hareketi gerektiren sporlara ilk ayın sonunda başlanabilir. 

Hasta ameliyattan 3 gün sonra ilk kontrolüne gelir. Daha sonra sıklığı azalarak kontroller devam eder. Meme protezi ilk günler sert ve daha büyük görünür. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sinan Ulusoy Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Sinan Ulusoy

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al