Kepçe Kulak ve Göz Kapağı Estetiği

Kulakların karşıdan bakıldığında belirgin olmasına kepçe kulak denilir. Normalde kulaklar kafa ile 20-30 derece açı yapar. Karşıdan bakılınca sadece kenarları görünür. Kafa ile olan açısı artmış, karşıdan bakılınca belirgin olmasına kepçe kulak denilir.

Kepçe kulak deyimi kulağın boytunun büyük olduğu anlamına gelmez. Kulaklar erken yaşta erişkinlikteki boyutuna ulaşır. Bu sebepten dolayı küçük yaşta yapılan ameliyatlar kulak gelişimini etkilemez. Bu ameliyatlar en erken yaşta yapılan estetik uygulamalardan biridir. Kepçe kulak çocuk yaşta benlik algısını ve özgüveni bozabilir. Okul çağında ki çocuklarda süper ego henüz gelişmediği için birbirlerine karşı çok acımasız olabilirler. Bu sebepten ötürü okul çağı öncesi ameliyatın yapılması önerilir. Hem erken yaşta kulak kıkırdakları daha yumuşak olduğu için ameliyat sonuçları daha başarılı olur.

Öte yandan bu ameliyat her yaşta uygulanılabilir. Erişkinlerde lokal anestesi yeterli olurken, çocuk hastada genel anestezi uygundur. Ameliyat yaklaşık 45 dakika sürer. Kepçe kulak ameliyatında yara izi kulak arkasına saklanır. Kıkırdaklar kalıcı dikişler yardımı ile yeniden şekillendirilir. Hasta iki gün sonra normal hayatına dönebilir. Fakat 15 gün tenisçi bandı takması gerekir.



Göz Kapağı Estetiği

Gözler görsel kimliğimizin en önemli parçasıdır. İlk bakışta ilk farkedilen alandır. Aynı zamanda yaşımızı eleverir. Göz kapaklarında yaşa bağlı deri fazlalığı, çizgilenme veya düşüklük olabilir. Zamanla göz kapağı üzerindeki çöküntü kaybolabilir veya derinleşebilir. İleri aşamada görüş alanını da etkileyebilir.

Yaşa bağlı alt göz kapağında da çizgilenme ve deri fazlalığı görülebilir. Buna ek olarak torbalanma, göz kapağının boyunun uzaması, yanak göz kapağı ilişkisinin bozulması görülebilir. Alt göz kapağında oluşan bu deformiteler yorgun, uykusuz ve üzgün imajı verir. Göz kapağı estetiğinin amacı daha genç ve daha taze görünüm sağlamaktır. Daha canlı bakışlarla daha dinç görünüm sağlanır.

Blefaroplasti amliyatı genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Aynı anda hem üst, hem alt göz kapağı ameliyatı yapılabilir. Eğer ihtiyaç varsa alt göz ameliyatıyla birlikte orta yüz germe ameliyatı da yapılbilir. Üst göz kapağı ameliyatında göz kapağı düşüklüğü ve kaş kaldırma ameliyatı da yapılabilir. Ameliyat süresi ameliyatların birlikteliğine göre değişecektir. Dikiş izleri üst göz kapağı oyuğuna ve alt kirpik kenarına gizlenir ve normalde farkedilmez. Hastalar ortalama 7-10 gün içinde iş hayatına geri dönebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dürdane Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)