Kilo Vermeniz Durdu Mu ? Kinoa’yı Denediniz mi?

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

Kinoa tahıla benzeyen bir bitkidir. Kinoa tohumu, bitkinin yenilebilen kısmından elde edilmektedir. Temel aminoasitlerin tamamını yapısında bulundururken aynı zamanda yüksek oranda protein içeriğinden dolayı günlük beslenmenizde yer alması gereken bir besin türüdür. Kinoa tohumunda A,B,C,D,K vitaminleri ve magnezyum, kalsiyum, fosfor , demir ve çinko bol miktarda bulunmaktadır. Gluten içermeyen kinoa çölyak hastaları ve glutensiz diyet yapmaya özen gösteren kişiler için de en iyi besin alternatifidir. Yapısındaki aminoasitlerin vücut tarafından emilme oranının fazlalığı ve zengin içeriği sayesinde günlük ihtiyaçlarınızın bir kısımı kinoa tarafından çok rahat karşılanabilmektedir.Son zamanlarda besin değerinin fark edilmesiyle kişiler tarafından günlük beslenme programlarında çok tercih edilen bir besin grubu haline gelmiştir. Kinoa tohumunun faydaları;

-Zengin protein ve lif içeriği içeriği sayesinde kişilerde uzun süre tokluk sağlar ve kan şekerinin dengede tutulmasını sağlayarak açlık krizlerini engeller.

-Zengin protein ve lif içeriği içeriği sayesinde kişilerde uzun süre tokluk sağlar ve kan şekerinin dengede tutulmasını sağlayarak açlık krizlerini engeller.

-Total kolestrolü düşürürken HDL kolestrolü korur.

-Zengin lif içeriği sayesinde kabızlık problemi yaşayan kişilerde bağırsak problemlerini iyileştirmek için kullanılır.

-Demir açısından zengin olduğundan demir eksikliği problemi yaşayan kişilerin kan değerlerinin normale gelmesinde destek sağlar.

-Magnezyumun kan şekerini düzenleyici etkisinden dolayı diyabet hastalarının , damarları rahatlatıcı etkisinden dolayı ise migren hastalarının kullanması önerilmektedir.

Kinoa tohumunun faydalarını öğrendik. Mutlaka sizde yiyeceklerinizde kinoa'ya yer vermelisiniz. Son yıllarda ülkemizde de kinoa tüketimi artmakta olup, diyetisyenlerimizin önerdiği listelerde geniş yer almaktadır. Buna ek olarak restaurantların da menüsünde zengin alternatifler ile kinoa'yı kolaylıkla bulabilirsiniz. Hemen hemen her markette de kinoa'yı satın alabileceğiniz gibi, kinoa ile ilgili nasıl yemekler hazırlayabileceğinizi internet üzerinden araştırarak öğrenebilir veya diyetisyeniniz ile iletişime geçerek bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)