Kompozit Lamina (Bonding)

Yazar Büşra KabaağaçDiş Hekimi • 8 Aralık 2017 • Yorumlar:

Bonding (diğer adı ile kompozit laminate) işlemi, dişler üzerinde herhangi bir aşındırma ve kesim işlemine gerek kalmadan adeziv sistemler (diş hekimliğinde kullanılan yapıştırma ajanları) ile diş şeklinin değiştirilmesi işlemidir. Bonding, dişlerin aralarındaki küçük boşlukların kapatılması, şekil bozukluğu olan dişlere estetik form kazandırılması, genetik olarak küçük olan dişlere normal boyut kazandırılması, kısa olan ön dişlerin uzatılması ve herhangi bir travma sonucu kırılmış olan dişlerin eski haline kavuşması için kullanılan bir yöntemdir.

Kullanılan kompozit malzemelerin kalitesi, uygulama sırasında gösterilen hassasiyet, hastanın ağız bakımı ve çok sert yiyecekleri tüketme durumuna göre bonding yapılan restorasyonların ağızda kalım süresi değişmektedir.Hastalarımızı bonding ile restore edilmiş dişlerinin ağızda uzun süre kalmasını sağlamak için ön dişleri ile çok sert yiyecekleri tüketmemeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz.

Kullanılan kompozit materyaller diş dokusuna yakın özellik göstermekle birlikte aşınma direnci daha düşüktür ve zamanla renklenme gösterirler. Renklenme işlem sonunda yapılan cila işlemleri ile en aza indirilmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)