Seramik Laminate Veneerler

Yazar Büşra KabaağaçDiş Hekimi • 8 Aralık 2017 • Yorumlar:

Seramik laminate, dişlerde istenilen estetik görüntünün dişin ön bölgesine seramik materyallerin adezyonu ( çeşitli materyallerle yapıştırılması) ile elde edilmesi işlemidir.

Seramik laminatelerin dişler üzerinde çeşitli nedenlerle oluşan renklenmelerin giderilmesi, ön bölge dişlerdeki çapraşıklık ve form bozukluklarının estetik olarak düzeltilmesi, ön dişlerdeki kırık, çatlak, çürük sebebiyle kaybedilen diş dokusunun yerine konulması, ön dişlerin estetik gereksinimler ile uzatılması, genetik hastalıklar dolayısıyla dişlerde oluşan şekil bozukluklarnın düzeltilmesi, dişlerdeki aşınmaların giderilmesi ve küçük veya boşluklu ön dişlere estetik kazandırılması gibi kullanım nedenleri vardır.

Renk seçimi yapıldıktan sonra,dişlerde herhangi bir aşındırma yapmadan önce dişlerin seramik laminate yapıştırıldığında nasıl görüneceğine karar vermek için diş hekimi kompozit dolgu materyali ile dişler üzerinde şekillendirme yapar,hasta ve hekim estetik sonuçta karar kıldıktan sonra bu şekilde dişlerin ilk ölçüsü alınır ve labaratuvardan mum modelasyon ile seramik laminatelerin son halinin nasıl olacağına dair bir çalışma istenir. Daha sonra seramik laminate veneer uygulanacak olan dişlerin ön yüzeylerinde 0,3- 0,5 mm.( yaklaşık olarak tırnak kalınlığı) aşındırma yapılır ve hassas ölçü yöntemleri ile dişlerin ölçüsü alınır. Labaratuvar çalışmaları sonucu seramik materyalden istenilen formda laminate protezler hazırlanmış olarak gelir. Hasta ağzında gerekli provalar yapıldıktan sonra adeziv materyaller ile seramik laminateler diş dokusuna yapıştırılır. Labaratuvar işlemleri sonuçlanana dek dişler hekim tarafından geçici restorasyonlar ile kapatılmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)