Kulak Tıkanıklığı

Bazen kulağımız kaşınır bazen tıkanıklık hissederiz. Serçe parmağımızla yada pamuklu kulak çöpleriyle kulağı kaşır yada içindeki sarı-kahverengi akıntıyı çıkarmaya çalışırız. Kulağımızın kirlendiğini düşünürüz.

Kulak kiri olarak düşündüğünüz kulak yolundan gelen akıntı aslında kulak yolu cildinin bir salgısıdır. Serumen yada buşon denen bu salgının kulak yolunu mikroplara karşı koruyucu etkisi vardır. 

Biz farketmesekte devamlı üretilir ve kendiliğinden dışarı atılır zaten.

Kulak yolu dar olan kişilerde, salgı miktarı fazla olan kişilerde yada salgının yapısı kuru ise atılamaz ve tıkanıklık, kaşıntı yapmaya başlar.

Birikmiş salgıyı temizlemek gerekir.

Yumuşatıcı damlalar kullandıktan sonra şırıngayla basınçlı su vererek temizleneceği gibi günümüzde artık kamera yardımıyla ekranda görerek aspirasyon ya da küret gibi aletlerle buşon temizliği yapılabilir. 

Kulak yolu cildine ve kulak zarına zarar vermeden yapılan temizlik sayesinde cilt fonksiyonu bozulmadan tıkanıklığın tekrarlama ihtimali de azalmış olur. 

Kulak kaşıntısı kulak yolunda biriken salgı nedeniyle olabileceği gibi egzama, tahriş, nem yada mantar enfeksiyonu nedeniyle de olabilir. 

Kulakta tıkanıklık ya da beraberinde kaşıntı olduğunda artık taşınabilir kamera ve ekran sayesinde kulak bakımı ve temizliğini evinizde yada ofisinizde yaptırabilirsiniz.

Yaklaşık 10-15 dakika içinde kamerayla görerek kulak tıkanıklığı ve kulak kaşıntısı giderilmiş olur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)