Lahana Suyu İle Zayıflama

Yazar İrem ÖncüDiyetisyen • 2 Nisan 2020 • Yorumlar:

Özellikle kış aylarında yemeklerde daha fazla kullandığımız beyaz lahana; demir, magnezyum, potasyum, C, B ve E vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebzedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında zayıflamak isteyen bireylerin de diyetlerinde yer verdiği bir besin haline gelmiştir. Vücuttan toksik maddeleri uzaklaştırmasından dolayı her türlü çeşidinden yararlanmakta fayda vardır. Birçok kansere karşı koruyucu özelliği de bulunduğundan haftada iki kez beyaz lahana tüketilmesi önerilmektedir.

Minerallerden zengin yapısı sayesinde kemik ve kas sağlığını olumlu etkiler. Yüksek potasyum içeriği sayesinde kan damarlarının tıkanmasını önleyerek kalp sağlığını korur. Lahanayı çiğ olarak tüketmek özellikle kadınlarda selülit problemlerine savaş açmaktadır. Adet dönemlerinde ise fazla ödemi vücuttan uzaklaştıracağı için bu dönemin daha rahat ve sıkıntısız geçmesine destek olur.

İçerisindeki kükürt sayesinde gastrit ve ülsere karşı koruyucu etki göstermekte ve hazmı kolaylaştırmaktadır. Lif açısından zengin olması bağırsak sağlığını korumakta ve kabızlık şikayetlerine çözüm niteliğindedir.

100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana, suyuyla hazırlanacak kür ile zayıflamaya destek olmaktadır.

LAHANA SUYU KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:

7 adet beyaz lahana yaprağı

1 litre su

Hazırlanışı: 1 litre suyu bir tencerede kaynatıyoruz. Daha sonra iyice yıkanmış lahana yapraklarını suyun içerisine atarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar bekletiyoruz.

Hazırlanan lahana suyunu ilk 5 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içiyoruz. Sonraki 1 hafta her gün 1 su bardağı, takip eden diğer hafta 2 günde 1 olacak şekilde gittikçe azaltıyoruz. Diğer haftada 3 günde 1 bardak ve son hafta 7 günde 1 bardak olacak şekilde tüketmeye devam ediyoruz. Sonraki hafta hiç tüketmeden ara veriyoruz. Yedinci yani son haftada ise 7 günde 1 bardak içerek kürü bitiriyoruz. Bu kürü devamlı olarak değil, aralarda metabolizmanızı şaşırtmak amacıyla uygulayabilirsiniz.

Lahana suyu kürü ile vücudunuzda biriken ödem ve toksinleri uzaklaştırarak zayıflama sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Lahana suyunu bol miktarda hazırlayıp her gün kullanmak yerine taze olarak yapıp tüketmeniz daha etkili olacaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)