Gülüş, insanın en güçlü ifadelerinden biridir. Estetik diş hekimliği sayesinde artık gülüşümüzü daha doğal ve çekici hale getirmek mümkün. Lamina veneer, dişlerdeki şekil bozuklukları, renklenmeler ve küçük çapraşıklıklar için en popüler ve koruyucu çözümlerden biridir.
Lamina Veneer Nedir?
Lamina veneer, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılan ince porselen kaplamalardır. Diş minesinden çok az aşındırma yapılarak veya bazen hiç aşındırma gerektirmeden uygulanır. Bu sayede dişin doğal yapısı büyük ölçüde korunur.
Kimler İçin Uygundur?
Dişlerinde kalıcı renk değişiklikleri olanlar
Hafif çapraşıklık veya ayrıklık problemi yaşayanlar
Kırık veya aşınmış dişlere sahip olanlar
Estetik olarak daha beyaz ve düzgün bir gülüş isteyenler
Lamina Veneer Nasıl Yapılır?
1 Muayene ve Planlama: Öncelikle dişlerin yapısı değerlendirilir ve kişiye özel bir tasarım oluşturulur.
2 Diş Hazırlığı: Gerekirse diş yüzeyinden çok ince bir aşındırma yapılır.
3 Ölçü Alımı ve Geçici Lamineler: Dijital tarama veya ölçüyle dişlerin modeli çıkarılır. 4 Porselen Üretimi: Laboratuvarda kişiye özel porselen lamineler hazırlanır. 5 Uygulama ve Yapıştırma: Son aşamada özel yapıştırıcılarla lamineler dişlere sabitlenir ve estetik gülüş tamamlanır.
Lamina Veneer Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aşırı sert yiyeceklerden kaçınılmalı (örneğin ceviz veya buz kırmak gibi)
Günlük ağız hijyenine dikkat edilmeli, düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ihmal edilmemeli 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrollerine gidilmeli
Sonuç
Lamina veneer, sağlıklı ve estetik bir gülüş isteyenler için harika bir seçenektir. Dişlerinizde büyük değişimler yaratırken doğal görünümünü koruyarak kusursuz bir gülüş sunar. Eğer siz de dişlerinizin daha estetik görünmesini istiyorsanız, bir diş hekimine danışarak lamina veneer hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Gülüşünüz en iyi yatırımınızdır!