Laminate Veneerler

Yazar Burak Bayındır • 25 Mayıs 2023 • Yorumlar:

 

Güzel bir gülüşü herkesin hayalidir. Ancak herkes doğuştan güzel bir gülüşe sahip olmayabilir. Laminate veneerler, estetik gülüş tasarımı konusunda kullanılan yöntemlerden biri olarak sayılabilir. Diş hekimi Burak Bayındır, gülüş tasarımı deneyimi sayesinde her zaman hayalini kurduğunuz inci gibi dişlere kavuşmanıza yardımcı olmak için en gelişmiş kozmetik diş hekimliği uygulamalarını kullanmayı prensip edinmiştir.

Laminate Veneer Nedir?

Estetik diş hekimliği kapsamında kullanılan laminate veneerler, gülüş tasarımı yapmaya imkan tanır. Aslında veneerler bir tür seramik porselenlerdir . Hastanın diş ve ağız yapısında göre hazırlanan porselenler, diş hekimi tarafından özenle yapıştırılır.

Yapıştırılacak olan porselenler 0.3mm ila 0.5mm kalınlığı arasında olabilir. Oldukça ince olan seramik porselenler, günlük hayatta fark edilmez ve rahatlıkla kullanılabilir. Ancak laminate veneer tedavisini planlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunun için protez aşamasından önce gülüş tasarımı yapılarak bir ön prova yapılır.

Kimler Laminate Veneer Tedavisi Görebilir?

Laminate veneer tedavisi sayesinde hastalar daha iyi bir gülüşe kavuşabilir. Bu tedavi aşağıda yer alan durumlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

  • Dişlerde meydana gelen renk bozukluğu ya da leke gibi sorunların tedavi edilmesi.

  • Estetik gülüş tasarımı ile yepyeni ve daha çekici bir gülüşe kavuşmak. 

  • Eğer dişler arasında boşluklar(diestema) varsa seramik porselenler ile bu aradaki diestemalar  giderilebilir. 

  • Dişlerde meydana gelen çatlakların gizlenmesi için bu seramik porselenler kullanılabilir.

  • Daha beyaz dişlere ve kalıcı beyazlığa ulaşmak isteyen kişiler de bu yöntemi tercih edebilir.

Her ne kadar laminate veneerler tüm bu durumlarda uygulansa da tedavi planlamasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Seramik porselenler uygulamasından önce mevcut ağız ve diş sorunlarının tamamı tedavi edilmelidir. Eğer mevcut sorunlar tedavi edilmeden seramik porselenler uygulaması yapılırsa daha sonra diş çürükleri, desimantasyon ya da diş eti problemleri gibi durumlar ortaya çıkabilir.
 

 

Laminate Veneers

A beautiful smile is everyone's dream. However, not everyone can have a naturally beautiful smile. Laminate veneers can be counted as one of the used methods for aesthetic smile design. Dentist Burak Bayındır has adopted the principle of using the most advanced cosmetic dentistry practices to help you achieve the pearly teeth you have always dreamr of, thanks to his smile design experience.

What is Laminate Veneer?

Lamniate Veneers, which are used within the scope of aesthetic dentistry, allow to design a smile. Actually, veneers are a type of ceramic porcelain. Porcelains prepared according to the patient's teeth and mouth structure are carefully adhered by the dentist.

Porcelains to be bonded can be between 0.3mm and 0.5mm thick. Ceramic porcelains, which are quite thin, are unnoticeable in daily life and can be used easily. However, there are some points to consider before planning laminate veneer treatment. For this, a rehearsal is made by designing a smile before the prosthesis stage.

Who Can Have Laminate Veneer Treatment?

Thanks to laminate veneer treatment, patients can have a better smile. This treatment is often preferred in the following cases.

·    Treating problems such as discoloration or stains on the teeth.

·    Achieving a brand new and more attractive smile with aesthetic smile design.

·    If there are gaps (diestema) between the teeth, the diestemas can be removed with ceramic porcelains.

·    These ceramic porcelains can be used to hide the cracks in the teeth.

·   People who want to have whiter teeth and permanent whiteness can also choose this method.

Although laminate veneers are applied in all these cases, there are some points to be considered in treatment planning. All existing oral and dental problems should be treated before the application of ceramic porcelain. If ceramic porcelains are applied without treating existing problems, conditions such as dental caries, decementation or gingival problems may occur later on.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)