Laserle Vajina Sıkılaştırma

Normal doğum, hamilelik, kilo ve doğal yaşlanma süreci ile birlikte vajinadaki kaslar esnekliğini kaybeder ve zayıflar. Bu durum vajinada gevşeklik, genişleme ve şekil bozuklukları yanında idrar kaçırma şikayetlerine de yol açabilir. Doğum yapmamış kadınlarda vajinanın uzunluğu 7-8 cm, çapı 2 cm iken doğum yapmış kadınlarda vajinanın uzunluğu 8-10 cm, çapı 3-4 cm'dir.

Normal doğum sırasında vajinada genişlemeler, esnemeler, sarkmalar ve yırtılmalar vajina yapısında kalıcı hasarlara neden olabilir. Her doğum vajinada hasar oluşturmaz ancak doğum sayısı arttıkça, zor doğum eylemi, iri bebek, doğum sırasında müdahaleli doğum, doğum dikişlerinin iltihap kapıp açıldığı gibi durumlarda vajina anatomisi bozulabilir, vajina genişleyebilir, vajinal yırtıklar oluşabilir. Kişiler arasında bağ dokusundaki kollajen ve elastindeki farklılıklar nedeni ile oluşan hasar da değişik derecelerde ortaya çıkabilir.

Hastalar en sık tuvaletlerini yaparken ellerine pütürüklü bir dokunun gelmesi, bazen idrar kaçırma, bazen eşlerinin vajina dokusunun gevşek olmasından şikayetle, daha ileri safhalarda ise vajenden dışarı rahimin sarkması ile nedenleri doktora başvururlar. Bu durum giderek cinsel ilişki sırasında problem yaratmaya başlar. Cinsel ilişki sırasında ağrı, orgazm olamama, cinsel doyumda azalma, cinsel ilişki sıklığında azalmaya ve sonuçta cinsel isteksizliğe neden olabilir

Laser vajinal kanal duvarında kollajen fibrillerinin üretimini artırarak kanalın sıklaşmasını sağlar. Laser ile vajina daraltma ve gençleştirme yöntemi ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş gerektirmez. İşlem süresince ve sonrasında ağrı veya acı duyulmaz. Uygulama 20-25 dakika kadar sürer ve sonrasında hemen günlük yaşama dönülebilir.

Laserle vajina yenileme ile aynı seansta dış dudaklarda renk açma (genital beyazlatma), dış dudaklarda sıkılaştırma, iç dudakların kısaltılarak küçültülmesi (Labioplasti) operasyonları da yapılabilir.

Laserle Vajina Sıkılaştırma Nedir?

Vajinal rejuvenasyon olarak da bilinen laserle vajina sıkılaştırma, vajinal kanalın gençleştirilmesini içeren hem medikal hem de estetik bir işlemdir. Laserle vajina sıkılaştırma, ameliyatsız bir uygulama olup yalnızca 20 dakika sürmektedir.

Laserle Vajina Sıkılaştırma Nedenleri

Vajinanın genişlemesinde en büyük rol oynayan etkenlerden biri zorlu doğumlardır. Bunun yanı sıra ; Çok sayıda normal doğum yapmış olmak Kürtaj Jinekolojik müdahaleler Cinsel ilişkiye bağlı genişlemeler Genetik faktörler Yaşın ilerlemesi Gibi nedenler de vajinal genişlemede rol oynamaktadır. Genişleyen vajinaya iki şekilde müdahale edilebilmektedir. Bunlardan biri vajina daraltma ameliyatı iken, diğeri ise laserle vajina sıkılaştırma işlemidir.

Laserle Vajina Sıkılaştırma Kimlere Uygulanır?

Vajina genişlemesine bağlı olarak cinsel hazda azalma yaşayan ve vajina genişlemesine ek olarak mesane ve rahim sarkması bulunan kadınlara uygulanması ideal bir işlemdir. Vajina genişlemesi problemi olan bazı kadınlarda gülme, öksürme gibi ani hareketlerde idrar kaçırma problemi görülmektedir. 

Laserle vajina sıkılaştırma ayrıca, sık sık vajinal enfeksiyon geçiren kadınlar için de ideal bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Menopozdaki kadınlarda östrojen hormonu azalmasına bağlı vajen duvarında incelme ve kuruluk yaşanmaktadır. Bu  da cinsel ilişkide yanma ve acı hissine neden olmaktadır. Laser uygulaması sonrası vajinal gençleşme ile vajina duvarları sıkılaşır ve vajen epiteli kalınlaşarak ilişkide rahatlık sağlanır.

Laserle Vajina Sıkılaştırma Nasıl Yapılır?

Laser, vajina içi bağ dokusunu uyararak  kollajen ve elastik bağ dokusunun yeniden şekillenmesini sağlamaktadır. Biraz daha açıklamak gerekirse yoğunlaştırılmış termal ısı, bağ dokusunda hasar oluşturmakta, bu hasar sonucunda da bağ dokusu kendini yenilemekte ve sıkılaşma ve gençleşmeyi sağlayan kollajenlerin sayısında artış meydana gelmektedir. Böylece vajina yeniden olması gereken sıkılığa sahip olmaktadır. İşlemin etkisinin tam olarak hissedilmesi  ise bir ayı bulabilmektedir. İşlemden sonraki birkaç gün hafif batma ve akıntı gibi şikayetlerin yaşanması normaldir. İşlemden sonra 5 gün süreyle cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Laserle vajina sıkılaştırma, bir ay sonra tekrarlanabilmektedir. Ancak bu durumun kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini de belirtmek gerekir. Bazı kadınlarda sıkılaşmanın ve istenilen etkinin devamı için işlemin 2 yılda bir tekrarlanması gerekmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nilgün Turhan Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite, Perinatoloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)