Lazer Epilasyon


Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve sağlıklı yollarından biridir. Lazer epilasyon cihazları sayesinde oluşan lazer ışığı, kılların içindeki melanin tarafından emilerek kıl köküne iletilir. Kıl köküne ulaşan lazer ışığı da kıl kökünü tahrip ederek bir daha kıl çıkmamasını sağlamış olur
Lazer epilasyon ağrılı bir işlem midir?

Lazer epilasyon yöntemleri çok ağrılı yöntemler değildir. Diğer epilasyon yöntemlerine (ağda, cımbızla alma v.b.) göre daha az ağrılı olduğu için tercih edilmektedir. Yine de hiç acı duyulmamaktadır anlamına gelmez. Paket lastiğinin cilde vurması gibi bir acı hissedilir. Duyulan ağrıyı azaltmak için lazer epilasyon cihazlarının yanında soğuk hava üfleyen cihazlarla işlem konforu arttırılmaktadır.

Lazer epilasyonu kimler yaptırabilir?

Ergenliğini tamamlamış kadın ve erkekler lazer epilasyon yaptırabilirler. Fakat kılları beyaz ve çok açık sarı, tenleri de çok koyu renkte olmamalıdır. Lazer epilasyon yaptıracak kişiler yetkili doktorla ön görüşme yaparak karar vermelidirler. Çünkü hamilelik, çocuk emzirme, kişinin kullandığı ilaçlar, ışık hassasiyeti, bronzlaşmış olmak, v.b. durumlar doktor tarafından değerlendirilmeli gerekiyorsa lazer epilasyon işlemi bir süre ertelenmelidir.
/p>

Lazer epilasyon güvenli midir?

Tıpta 40 yılı askın süredir kullanılan lazer bugün göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmaktadır.uygulama sırasında soğutucu hava verildiiğinden acı hissedilmez.Lazerin ürettiği bir dalga boyu ışığıdır cilde zarar vermeden kıl köküne ulasan bu ışık vücutta herhangi bir artık bırakmaz.ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur.
Lazer Sistemi : lazer sistemlerinin iyi epilasyon sonuçlarını sağladığı klinik çalışmalarda görülmüştür. lazerin yaydığı dalga boylari (755 nm) en güçlü şekilde kıldaki melanini hedefler ve çevredeki dokuları minimum seviyede etkiler. Bu seçici etkileşimden ortaya çıkan yarar, seçici fototermolizin temelini oluşturur.İstenmeyen tüyleri yok ederken ciltte oluşacak Iekelenme yanma gibi etkileri de minimize eder.
Neden daha hızlı? lazer ile epilasyon uygulamalarında hız çok önemlidir. Hızlılık arttıkça seans süreleri kısalır, böylelikle gün içinde hem daha çok uygulama yapılır hemde müşterileriniz epilasyona geldiği gün uygulamaya daha kısa zaman ayırır. Epicare hızlı olduğu için 2 kat daha kısa sürede uygulamayı bitirir. Örn: Diğer cihazlarında uygulamaya giren bir kişi 2 saatte epilasyon uygulamasını bitiriyorsa,lazer cihazında 1 saatte epilasyon uygulamasını bitirir. Aradaki 1 saat fark size ve müşterinize büyük bir avantaj ve ayrıcalık sağlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Umut Topal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)