Lazer Epilasyon

Yazar Hilal Çetin • 10 Mart 2017 • Yorumlar:


Lazer epilasyon; kişiye, uygulanan bölgeye ve kıl tipine uygun lazer ışınını vererek kılların kalıcı yok edilmesini saglayan hızlı, etkili, güvenli bir yöntemdir. Bu ışın cilde zarar vermeden kıl kökünde ısıya dönüşerek sadece kılların yok olmasına neden olur.
 
 
 
LAZER EPİLASYON KİMLERE VE HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR ?
Hamile bayanlar ve çocuklar dışında herkes Lazer Epilasyon yaptırabilir. Tüy rengi, cilt tipi ve uygulanacak cihazın niteliği  lazer epilasyonun başarılı sonuçlanması için önemli unsurlardır. Açık tenli ve koyu renk tüylere sahip kişilerde sonuca ulaşmak daha kolay olmakla birlikte, koyu tenli kişilerde de, uygun özellikte lazer cihazları ile başarılı sonuçlar almak mümkündür. 
 
 
LAZER EPİLASYON ÖNCESİ HAZIRLIK
Yüz, kollar, bacaklar, koltuk altı, bikini bölgesi başta olmak üzere, vücudun birçok bölgesine uygulanabilir.
 
Lazer Epilasyon Öncesi
Cilt tipi 
Kıl rengi
Kıl kalınlığı ve yerleşim yeri
Kullanılan ilaçlar 
Mevcut veya geçirilmiş hastalıklar(Tiroid ve over rahatsızlıkları)
Ciltte bronzluk olup olmadığı ve
Gerekiyorsa hormonal yönden değerlendirme yapılmalıdır.
 
Lazer epilasyon uygulamadan önce kıllar ağda, ip, cımbız veya epilasyon makinaları ile alınmamalıdır. Eğer bu şekilde kökten alma işlemleri yapılmışsa 3-4 hafta beklenmelidir. Ayrıca lazer epilasyon öncesi kıllara sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamış olmalıdır. Uygulama esnasında cilt üzerinde makyaj malzemesi bulunmamalıdır.
 
LAZER EPİLASYON SONRASI
Tedavi sonrasında cildi yatıştıracak krem ve losyonlar sürülür. Sonrasında ise mutlaka uygun güneş koruyucularla güneşten korunmalıdır. İşlemden 1 hafta sonra güneşlenilebilinir.
 
LAZER EPİLASYON SONUÇLARI NASILDIR  ?
Seanslar sonunda, lazer epilasyon uygulanan bölgelerdeki tüy miktarında yaklaşık %90-95 ’lere  varan oranlarda azalma görülür. Tüy yapısı ve hormonal faktörler gibi pek çok kontrol edilebilen ve edilemeyen nedenlerle, seansların  sayısı değişebilmektedir. Bazı kişiler 2 seans gibi çok az sayıda seansla istedikleri sonuca ulaşırken, bazılarında bu sayı  uzayabilmektedir.
 
LAZER EPİLASYON İŞLEMİNİN YAPILAMAYACAĞI YERLER NERELERDİR ?
Şüpheli  görülen benlerin üzerine yapılmamalıdır.
 
LAZER EPİLASYONUN DİĞER TEDAVİLERE GÖRE AVANTAJLARI NELERDİR?
Lazer Epilasyon işlemi ağrısız ve oldukça kısa süren bir uygulamadır. Geniş bölgelere hatta tüm vücuda aynı seansta uygulanabilir. Hastalık bulaşma riski yoktur. Seans sayıları az ve uygulama süresi kısa olup, sonuçlar kalıcıdır.
 
LAZER EPİLASYON BAŞARILIMIDIR?
Lazer epilasyon uygulamalarında başarılı sonuç elde etmek için cilt rengi ve kıl yapısına uygun lazer tipi ve dozu seçilmelidir. Uygulayan kişinin tecrübesi ve eğitimi, seansların düzenli aralıklarla tekrarlanması, sonucun daha başarılı ve hızlı olmasını sağlamaktadır.
 
LAZER EPİLASYON GÜVENLİMİDİR?
Lazer Epilasyon son derece güvenli bir teknik olup yaklaşık 15 yıldır yaygın şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca Lazer Epilasyonun kanser yapıcı etkisi de yoktur. 
 
LAZER EPİLASYON SEANSLARI NASIL DÜZENLENİR?
Seans sayısı uygulama yapılan vücut bölgesi, cilt rengi, kıl rengi, kılın inceligi- kalınlığı ve hormonal faktörlere göre değişir. Seanslar genellikle  6-8 haftada bir yapılır.
 
LAZER EPİLASYONUN AĞRILIMIDIR ?
İşlem sırasında ağrı duyumu kişiye göre degişmektedir. Bu ağrı çoğunlukla dayanılabilir niteliktedir ve genellikle lastik çarpması, igne dokunması hissi gibi tanımlanır. Seans sonrasında birkaç saat süren kızarıklık gelişebilir, fakat bu  geçicidir ve hastaların günlük aktivitelerini etkilemez.
 
LAZER EPİLASYON YAZ AYLARINDA UYGULANABİLİRMİ?
Uygun cihazla ve iyi bir değerlendirme ile uzman ellerde tedavi yaz aylarında da uygulanabilir. Fakat, uygulama yapılacak kişiler güneşten korunma yöntemlerini dikkatle uygulamalıdır.
 
 
LAZER EPİLASYONUN YAN ETKİLERİ VARMIDIR?
Lazer epilasyon, ciddi oranda tecrübe, bilgi ve uzmanlık gerektiren bir uygulamadır. Tecrübeli ellerde, kaliteli bir cihazla ve iyi bir değerlendirme yapılarak uygulandığında kalıcı bir yan etki görülmemektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)