PDO İplerle Lifting (Yüz germe)

Yazar Hilal Çetin • 10 Mart 2017 • Yorumlar:


PDO iplerle lifting, birkaç yıl önce geliştirilen ve tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanılan bir cilt gerdirme(lifting) uygulamasıdır. Threadlift, iplikle asma veya FTC olarak da bilinir.
 
Lokal anestezi yapıldıktan sonra ince iğnelerle cildin altına yerleştirilen ve insana hiçbir zararı olmayan cerrahi ipliklerle istenilen bölgede gerdirme sağlanır.
Estetikte yeni bir çığır açan PDO İplerle Lifting ile yüz germe, gerdirme etkisini uygulamanın hemen ardından belli eder. Her yaştan ve her cinsten hastada sorunsuz bir şekilde uygulanabilir.
 
PDO İplerle Lifting vücutta hangi bölgelere uygulanabilir?
PDO İplerle Lifting tekniği başta yüzün tamamı ve boyun olmak üzere kol, göğüs, kalça ve bacaklara da başarıyla uygulanmaktadır. Doğum sonrası karın bölgesinde meydana gelen sarkmalara karşı da uygulanabilmektedir.
 
Uygulandığı Yerler
Alın çizgileri
Kaşlar
Gülme çizgileri
Göz altı torbaları
Sarkmış çeneler
Gıdılar
Kaz ayakları
 
Uygulama etkisini ne zaman göstermeye başlar ve bu etki ne kadar devam eder?
 
PDO iplerle lifting seçilen tekniğe bağlı olarak uygulanan bölgede etkisini anında göstermeye başlar. PDO iplerle liftingin yerine oturması ve gerdirme etkisinin tam olarak kendini göstermesi ise ortalama dört hafta sürer.
Uygulamanın etkisi 2 yıldır.
 
PDO iplerle lifting tekniği nasıl uygulanır?
Yüzün temizlenmesinin ardından uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezi yapılır. Uyuşmanın ardından belirlenen noktalara iğne yardımıyla insan dokusuna uyumlu ve zamanla eriyen organik polidiyoksanon (PDO) iplikler uygulanır. Cildin bu ipliklere kolajen üreterek yanıt vermesiyle gerdirme etkisi iki katına çıkar.
Ciltteki sarkma ve gevşeme durumuna göre uygulanabilecek pek çok şablon vardır ve hastaya bu şablonlardan hangisinin uygulanacağı doktorun vereceği karar doğrultusunda olur.
Kullanılacak iplik sayısı uygulama yapılacak bölgedeki gevşeme ve sarkma durumuna göre değişiklik gösterir.
Bu teknikle yapılan yüz gerdirme uygulamalarının süresi ortalama 30 dakikadır.
 
Cilt dokusundaki etkileri
Cildin yenilenmesi
Organik ipliklerin(PDO) bağ dokuda oluşturduğu dayanak
İğnenin oluşturduğu uyarım
Yara iyileşmesinin hızlı olması
Yara oluşumunun kontrollü bir şekilde meydana gelmesi

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)