LAZERLE KARBON PEELİNG

Yazar Özge Banu BaşsoyDermatolog • 12 Nisan 2017 • Yorumlar:

Q anahtarlı Nd yag lazerin karbon maskesi ile etkisinin güçlendirildiği özel bir cilt yenileme işlemidir. Karbon peeling işlemi, tüm yüze özel bir karbon maskesi sürülüp, cilt ve yağ gözenekleri tarafından emilen karbonun (siyah renk) pigmente hassas olan Q anahtarlı Nd yag lazer ile patlatılmasıdır. Lazer ışığı deri yüzeyini kaplayan ve yağ gözeneklerine nüfuz etmiş olan karbon tarafından emilir ve deri yüzeyinde ısı ve ses dalgalarının ortaya çıkmasını sağlar. Oluşan ısı, deride yeni kollajen yapımını uyarırken, yine ısı ve ses dalgaları üst derideki hücre içi pigment kümeleri (melanozom) tarafından emilerek parçalanmalarını sağlar. Yağ gözeneklerinde ise yağ salgısı azalır, gözenekler daralır. Bu yolla sivilce azalır. Açığa çıkan ısı da derideki bakteri sayısını azaltır. İşlem günü parlak ve sıkı bir cilt görünümü elde edilirken 2-3 gün sonra lekelerin tonu açılmaya başlar.
Karbon peeling ile güneş lekeleri, işlem sonrası lekelenme, gebelik maskesi, akne ve genişlemiş gözenekler, foto yaşlanma düzeltilebilir.
İşlem sadece hekim tarafından uygulanabilir. Her cilt tipine, kuru, hassas, yağlı, koyu, açık, bronz cilde uygulanabilir. 7-10 gün arayla ortalama 6-10 seans yapılır. İşlem yaklaşık 10-15 dk. sürer, ağrısızdır. Kişi sadece yüzünde hafif sıcak batmalar hisseder. İşlem sonrası kısa süren kızarıklık olur. Yatıştırıcı maske uygulamasıyla kızarıklık da yatıştırılır. Güneş koruyucu krem sürülüp işlem sonlandırılır. Güneşli günlerde ve yaz aylarında güvenle uygulanabilir.

Q anahtarlı lazerde etki mekanizması:
Nanosaniye atım süresinde çok yüksek lazer enerjisi deri yüzeyine yollanır
Deri yüzeyine gelen enerji derideki pigmentler (renk veren maddeler) tarafından emilir.
Lazerle karbon peeling işlemi sırasında da deri yüzeyine gelen lazer enerjisi yüzeyinde bulunan karbon partikülleri tarafından emilir.
Emilen bu enerji ısı enerjisine dönüşür
Böylece lazer enerjisi epidermis adı verilen üst deride odaklanmış olur.

Q anahtarlı lazer hakkında bilgiler:
İşlem sırasında hafif sıcaklık hissi vardır ancak anestezi gerekli değildir.
İşlem öncesi cilt temizliği gereklidir.
İşlem sonrası hekimin uygun gördüğü kremleri kullanmak uygundur.
En az 3 ay güneşten korumak gereklidir.
Tekrar seansları gereklidir.
İşlemden sonra 24 saat su ile temas önerilmez
İşlem sonrası oluşan kepeklerin kendiliğinden dökülmesine izin verilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)