Maqui Berry Mucizesi

Yazar Hanife KaraDiyetisyen • 24 Mayıs 2021 • Yorumlar:

Maqui (Aristotelia chilensis) Şili’ye özgü canlı bir mor renkli meyve türüdür. Yerel olarak taze bir meyve olarak veya meyve suyu şeklinde tüketilen maqui berry, şimdi meyveden elde edilen dondurularak kurutulmuş bir toz olarak bulunur. Aynı zamanda bir dizi besin takviyesi de mevcuttur .

Maqui meyvesinin, kısmen meyvelerdeki (antosiyaninler, flavonoidler ve ellagik asit gibi) antioksidan ve antienflamatuar etkileri olan maddeler nedeniyle sayısız sağlık yararları sağladığı bulunmuştur .

ORAC (oksijen radikalinin emme kapasitesi) değeri ile ölçülen maqui meyvesinin antioksidan içeriği, 100 mg taze meyve için 19850’dir. Buna karşılık, taze yaban mersini 21080’de 100 mg için biraz daha yüksektir.

Maqui Berry Kullanımları

Maqui Berry ,Meyve suyunu içeceklere karıştırmak veya meyve tozu, tatlılar veya gevreklere meyve tozu eklemek de dahil olmak üzere, maqui meyvesini kullanmanın birkaç yolu vardır.

Maqui, artrit ve yüksek kolesterol de dahil olmak üzere çeşitli sağlık koşulları için bir çare olarak lanse edilir. Ek olarak, maqui’nin iltihapla ilgili birkaç hastalığa (diyabet ve kalp hastalığı dahil) karşı koruma sağladığı iddia edilmektedir.

Ayrıca, maqui’nin kilo verme çabalarını desteklemeye, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya, kuru gözlere yardım etmeye, cilt sağlığını iyileştirmeye ve bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Maqui Berry Yararları

Araştırmalar, maqui berry’nin delphinidins adı verilen antosiyanin antioksidanlarının tüketiminin, belirli koşullara karşı savunmanızı artırabileceğini göstermektedir.

Şeker hastalığı

BioMed Research International’da yayınlanan küçük bir çalışmada araştırmacılar, prediyabet tanısı alan katılımcılara standart bir delphinidin bakımından zengin bir maqui berry özütü için tek bir kapsül vermiş ve açlık kan şekeri ve insülin seviyelerinin düştüğünü bulmuşlardır.

Kuru gözler

Panminerva Medica’da 2014 yılında yayınlanan bir pilot çalışma, 60 günlük bir süre boyunca orta derecede kuru gözlü yetişkinlerde bir maqui berry özütünün (günlük olarak 30 mg veya 60 mg dozunda alınmaları) kullanımını incelemiştir. Kuru Göze Bağlı Yaşam Kalitesi puanları, her iki doza da ilave edildikten sonra önemli ölçüde azaldı ve 30 günlük tedavi sonrasında gözyaşı sıvısı hacmi önemli ölçüde arttı.

60 gün sonra, gözyaşı sıvısı hacmi 30 mg alan grupta bir miktar azalırken, iyileşme günde 60 mg alanlarda devam etti. Bu çalışma çok küçük olduğundan (13 katılımcı) ve kontrol grubu bulunmadığından daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Sağlıklı bir Bağırsak florasına yardımcı olabilir

Bağırsaklarınız, kolektif olarak bağırsak mikrobiyomunuz olarak bilinen trilyonlarca bakteri, virüs ve mantarı barındırır.

Bu, kulağa endişe verici gelse de, farklı bir bağırsak mikrobiyomu, bağışıklık sisteminizi, beyninizi, kalbinizi ve elbette – bağırsaklarınızı olumlu yönde etkileyebilir.

Bununla birlikte, kötü bakteriler faydalı olanlardan daha ağır basarsa sorunlar ortaya çıkabilir.

İlginç bir şekilde, araştırmalar maqui ve diğer meyvelerdeki bitki bileşiklerinin iyi bakteri sayısını artırarak bağırsak mikrobiyotasını yeniden şekillendirmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir .

Bu faydalı bakteriler bitki bileşiklerini metabolize eder, onları büyümek ve çoğalmak için kullanırlar .

Antikanser etkileri

Tüp ve hayvan çalışmalarında, maqui meyvesinde bulunan antioksidanların türü, kanser hücresi replikasyonunu azaltma, tümör büyümesini baskılama ve kanser hücresi ölümünü indükleme potansiyeli olduğunu göstermiştir.

Olası yan etkiler

Maqui meyvesi, meyve olarak küçük miktarlarda yenildiğinde genellikle güvenli kabul edilir. Ek olarak veya büyük miktarlarda alındığında maqui güvenliğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Teorik olarak, maqui berry kan şekeri seviyelerini düşürebilir ve diyabet ilacı ile birlikte alındığında kan şekeri seviyelerini azaltabilir.

Ayrıca takviyeleri kullanmayla ilgili ipuçları da alabilirsiniz, ancak maqui ile bir sağlık sorununu kendi kendine tedavi etmenin ve standart bakımdan kaçınmanın ciddi sonuçları olabileceğini not etmek önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)