Maydanoz Suyu İle Zayıflama

Yazar İrem ÖncüDiyetisyen • 6 Nisan 2020 • Yorumlar:

Maydanoz diğer koyu yapraklı sebzeler gibi diüretik yani idrara çıkarma özelliği olan ve ödem söktürücü bir sebzedir. Bu nedenle maydanozu yemek veya suyunu içmek vücutta şişkinliği alacağından dolaylı olarak kilo kaybına neden olabilir. Ancak yağdan değil sudan bir kayıp olacaktır. Bunun tam bir kilo vermeye, yağ yakımına dönüşebilmesi için maydanoz suyu içme alışkanlığına devam etmek gerekiyor.

Metabolizmayı uyaran maydanoz suyu kan dolaşımını hızlandırıcı etki gösterip ve dokulara daha fazla kan ve oksijen ulaşmasını sağlar. Karaciğeri temizler ve yağlanmasını önler.

Maydanozu limon kürü ile birlikte uygulandığınızda daha kalıcı ve hızlı etki görebilirsiniz.

Maydanoz suyu nasıl hazırlanmalıdır?

Malzemeler

1 demet maydanoz

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limonun suyu

1 su bardağı su

Maydanozları iyice yıkayıp robota koyuyoruz ve üzerine limonu ilave ediyoruz.

Tüm malzemeleri robotta 1 dakika çekiyoruz.

Her sabah kahvaltıdan 15-20 dk önce 1 bardak içebilirsiniz.

Maydanoz suyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta; suyun içinde kaynatılmaması gerekir. Çiğ olarak maydanozdan faydalanılır. Diğer bitki çayları gibi hazırlanmaz. Aksi halde toksik etki gösterebilir. Günde iki bardaktan fazla maydanoz suyu tüketmek sindirim, mide, bağırsak sorunlarına sebep olabilir.

Maydanoz suyunun faydasının görülebilmesi için tüketimi devamlı olmalıdır. Bir hafta sonunda etkisi görülmeye başlanır. Günde 1 bardak olmak üzere 15 gün devam edilebilir. Sonrasında 10 gün kadar ara verilip tüketimi bu şekilde sağlanır.

Hamilelerde maydanoz suyu düşük yaptırıcı yan etkileri ve zararları ortaya çıkartabilir. Aynı şekilde tansiyon hastalarının da maydanoz suyu küründen uzak durmaları tavsiye edilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)