Meme Büyütme Ameliyatı | Göğüs Büyütme Ameliyatı

Meme büyütme ameliyatı (göğüs büyütme ameliyatı) günümüzde kadınlar arasında en popüler meme estetiği ameliyatlarındandır. Kadınlığın önemli simgelerinden olan memelerin, (“göğüs” kelimesi de halk arasında “meme” anlamında kullanılıyor olsa da, tıbbi olarak vücudun boyunla karın arasında bulunan ve kalp, akciğer vb. organları içine alan bölümüne denir. Buna rağmen yazı içerisinde seo nedenli “göğüs” kelimesi de kullanılacaktır) küçük olması, bu dertten muzdarip kadınları meme büyütme işlemlerini araştırmaya yöneltmektedir. Meme büyütme estetiği dolgu maddeleri kullanılarak yapılabilse de, büyük çoğunlukla silikon protezler kullanılarak gerçekleştirilmektedir ve amaçlanan daha dik, daha dolgun ve daha büyük memeler oluşturmaktır. Az miktarda sarkmış memelerin dikleştirilmesi ve bazı meme asimetrilerinin giderilmesi için de silikon protezler ya da dolgu yöntemleri ile uygulanabilmektedir.

 

Ayrıca silikon meme protezleri sadece estetik amaçla değil, meme kanseri ameliyatları sonrası uygun hastalarda yeniden meme oluşturmak (meme rekonstrüksiyonu) amacıyla da kullanılırlar.

Silikon protezler dışında yapay dolgu maddeleri kullanılarak da göğüs büyütme işlemi yapılabilmektedir. Ancak yapay dolgular kalıcı değildir. Yağ dokusunun enjeksiyonu (yağ grefti, lipofilling) ise birden çok seans ile daha kalıcı sonuçlar ortaya koyabilmektedir.

Meme büyütme operasyonunda kullanılan silikon protezler dışında, içi S.F. (Serum Fizyolojik) ile şişirilebilen ve zarı silikondan imal edilen protezler de mevcut olup, bu tip protezlerin kıvamı normal meme dokusuna, silikon protezler kadar yakın değildir ve fazla tercih edilmezlerMeme büyütme ameliyatında en çok tercih edilen ve en yaygın kullanılan protez çeşidi, silikon dolgulu protezler olup, damla silikon (anatomic) ve yuvarlak silikon (round) şekillerde üretilmektedirler.

Göğüs Büyütme operasyonu sırasında protezlerin yerleştirilebilmesi için deriden giriş anlamında en sık kullanılan 3 yol şunlardır;

1-Meme başı koyuluğunun alt sınırından (periareolar) “c” şeklinde bir kesi ile,

2-Meme altı katlantısının hemen üzerinden (inframamarial)  yaklaşık 4-5 cm’lik yatay bir kesi ile,

3-Koltuk altı çukurluğunun ön kısmından yapılacak bir kesi ile protezler yerleştirilebilir.

Tercih edilecek yol aynı zamanda ameliyat izinin kalacağı alanı belirleyecektir. Aslında protezin yerleştirilmesi için kullanılan 4. bir yol daha vardır; göbek deliği. Ancak bu yol ile sadece serum fizyolojik ile şişirilerek kullanılan silikon kılıflı protezler uygulanabilmekte ve rutin olarak bu yol tercih edilmemektedir. Serum fizyolojik ile şişirilerek kullanılan protezler, silikon dolgulu protezlere göre daha kısa kesiler kullanılarak yerleştirilebilirler.

Tüm bunlar dışında hangi yoldan, hangi şekle sahip ve hangi özellikte protez kullanılacak olursa olsun, meme büyütme ameliyatı ile ilgili bilmeniz gereken diğer önemli bir ayrıntı ise; protezin yerleştirileceği boşluk açısından alternatifler olduğudur. Protezler göğüs büyütme ameliyatındameme dokusu altınagöğüs kası zarının altına, tamamen kas altına veya kısmen göğüs kası altına yerleştirilebilirler.

Tüm bu değişkenler ile ilgili ayrıntılı muayeneniz, plastik cerrahınız tarafından ameliyat öncesinde yapılacak ve hangi kombinasyonun sizin için daha uygun olacağına karar verilerek meme büyütme operasyonu planlamanız gerçekleştirilecektir.

Meme büyütme ameliyatı, lokal veya genel anestezi altında 1-2 saat sürmektedir ve aynı gün veya 1 gün sonra taburcu olabilirsiniz. Ameliyattan sonra 2-3 gün banyo yapmamalısınız. Eğer su geçirmez ürünler ile pansumanınız kapatılırsa 24 saat içerisinde banyo yapabilirsiniz. Dren kullanımı, pansumanlarınızın ilk açılma ve yenilenme süreleri cerrahtan cerraha değişkenlik gösterebilir. Eğer kullanılırsa, göğüs duvarınızın iki yan tarafından çıkan plastik hortumlar ve uçlarında “dren” diye bahsedilen (Fransızca “drain” kelimesinden türetilmiştir ve boşaltmak, akıtmak anlamına gelir. Türkçesi “akıtaç” tır.) plastik tıbbi malzemeler görebilirsiniz. Bunlar ameliyat sahasında kan ve diğer sıvılarını birikiminin önlenmesi amacıyla yerleştirilir ve meme büyütme ameliyatından 1-2 gün sonra doktorunuz tarafından çıkarılırlar. Korkmanıza gerek yoktur, çıkarılırken çok fazla acıtmazlar ve çıkarıldıktan 1 gün sonra banyo yapabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yağmur Kaan Bedir Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Yağmur Kaan Bedir

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al