Meme Büyütme

Meme büyütme operasyonları son yıllarda artan bir ivme ile güvenilirliği daha da artarak yapılmaya ve gelişmeye devam etmektedir. Uygulanan teknik, kullanılan materyaller her geçen gün yenilenmekte estetik sonuçları çok daha iyi hale gelmektedir.

Estetik ameliyatın gerekliliğini belirleyen memenin ne kadar küçük olduğundan çok kişinin memesi ile mutlu olup olmadığıdır. Bir memenin ne kadar büyüyebileceğine karar vermek için mutlak muayene şarttır. Ezbere “şu boyutta yapılmalı” demek yanlıştır.


Bir memenin ne kadar büyütüleceğinin yanında büyütme işleminin göğüs bölgesinden nereden uygulanacağı da önemlidir. Burada kişinin operasyon sonrası yaşam ve operasyondan beklentileri önemlidir. Genç, evlenmemiş ya da çocuk sahibi olmayan bir kadının meme ucundan protez operasyonu yapılması uygun olmayabilir. Bu bölgeden yapılacak operasyon süt vermeyi etkileyebilmektedir. Bu hastalarımız için meme altından ya da koltuk altından meme protezi operasyonu yapılması uygun olacaktır. Bir diğer operasyon bölgesi ise göbek deliği üzeridir. Bu teknik ile içi slikon dolu protezler yerleştirilemezken içi su dolu protezler yerleştitilebilmektedir. Genelde ülkemizde bu operasyon uygulanmamaktadır.

Tüm avrupa ülkelerinde ve ülkemizde meme büyütme amaçlı olarak genellikle slikon bazlı meme protezleri kullanılmaktadır. Amerika’da ise içi su ile dolu meme protezleri uygulanmaktadır. Protezlerin içerik farklılıkları operasyon tekniğini de değiştirmektedir.

Örneğin; içi su dolu protezler göbek deliğinden konulabilmektedirler. meme protezinin kas altı ya da kas üstü konulması tartışmalı bir konudur. Biri için bu teknik doğru olandır denilemez. hastanın beklentileri kullanılan protezin şekli kas altı ya da kas üstü tercihini belirler. Eğer yuvarlak ve yüksek bir protez kullanılıyor ise kas altı yerleştirilen protezler daha doğal dururken buna benzer şekilde anatomik (damla protez) protezler kullanılıyorsa kas üstü yerleştirildiğinde daha iyi projeksiyon sağlanabilmektedir.

 

Büyütme operasyonu genellikle her iki meme için 1-1,5 saat sürmektedir. Nadiren bu süre dışına çıkılmaktadır. Operasyon sonrası ihtiyaç duyulması halinde dren yerleştirilebilmektedir. Taburculuk genellikle ertesi gün olabilmektedir. Kas altına konulan protezlerde biraz daha fazla ağrı tarif edilse de 2. 3. günlerde ağrı minimum düzeye gerilemektedir. İşe dönüş bu nedenle oldukça hızlı olmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Halit Urgan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)