Meme Dikleştirme Estetiği

Meme Dikleştirme Estetiği

Meme toparlama ameliyatı olarak bilinen göğüs dikleştirme ameliyatı ile sarkık, gevşemiş göğüslere daha diri daha dik görünüm verilerek kaybedilen göğüs estetiği yeniden düzeltilebiliyor.

Göğüsler neden sarkar?

Tüm kadınlar göğüslerinin diri ve dik olmasını ister. Ancak yerçekimi, hamilelik, emzirme göğüslerin en büyük düşmanıdır. Göğüslerde meydana gelen sarkma, yumuşaklık ve deformasyon bayanların en çok hassas oldukları konuların başında gelir. Yapısında kas içermeyen tamamen yağ ve süt bezlerinden oluşan göğüsler zamanla yer çekimi, yaşlanma, sık kilo alıp verme, doğum, emzirme, yanlış sütyen kullanımı gibi nedenlerle eski diri ve dik görünümlerini yitirebilir, içi boşalarak veya derisi aşırı derecede bollaşarak, sarkmaya neden olabilir. Gevşek, sarkık, sönük göğüsler, göğüs estetiğini olumsuz etkiler, kadının güzelliğine gölge düşürür, bu durum komplekse dönüşerek kişilik meselesi haline gelebilir. Göğüsleri daha dik, dolgun gösteren tipte sütyenler de vardır. Böyle sütyenleri kullanarak veya uygun kıyafetler ile içerideki problem dışarıya yansıtılmayabilir. Ancak mevcut problemi çözmez, sadece maskelemeye yarar. Oysa açık gece elbisesi ya da bikini giyilmesi gerektiğinde ya da yatak odasında göğüsleri maskelemek mümkün olmaz.

Hamilelik ve hızlı kilo alıp vermenin etkileri

Hamilelik kadın hayatının doğasında yer alan, insan neslinin devamlılığı açısından kaçınılmaz bir olaydır. Hamileliğin ilk aylarında hormonal değişikliklerle göğüsler büyür, süt üretimi için hazırlık başlar. Doğumun ardından emzirme dönemi boyunca süt üretimi ile göğüsler sürekli dolup boşalır. Emzirme sona erdiğinde ise içi boşalan sönük bir balona benzer. Memeyi saran deri küçülmeye uyum gösteremez, deri bol kalınca göğüs yer çekiminin etkisine yenik düşerek sarkmaya başlar. Zaman zaman hamileliğe bağlı olmaksızın aşırı kilo alıp vermeler de göğüslerin sarkmasına neden olur. Çoğu kadının kaderinde var olan bu durum, sonuçta estetik açıdan kadınların huzursuz olmasına neden olarak, çözüm arayışlarına iter. Estetik göğüs dikleştirme veya meme toparlama ameliyatı ile dikliğini, diriliğini yitirmiş memelere daha genç ve diri görünüm kazandırmak mümkündür.

Göğüs dikleştirme ameliyatı ile nasıl sonuç alınır?

Göğüs dikleştirme ameliyatı göğsü yeniden şekillendirici bir ameliyattır, göğsün büyüklüğü değişmez. Sarkık, gevşek olan dokular yukarıya doğru askılanır, meme başı dik bir göğüste olması gerektiği pozisyona taşınır, cilt fazlalıkları alınarak daha gergin bir yüzey oluşturulur. Göğüste sarkma ve gevşeme ile beraber aynı zamanda göğüs küçük görünüyorsa, göğüs dikleştirme sırasında silikon da yerleştirilerek ayrıca göğüs büyütme işlemi de uygulanabilir. Silikon yerleştirilmediği takdirde sadece göğüs dikleştirme ameliyatı uygulanırsa göğüs dikleşir, ancak aynı büyüklüğü değişmez, aynı büyüklükte kalır.

Göğüs dikleştirme teknikleri nelerdir?

Göğüs dikleştirme ameliyatı için uygulanan birbirinden farklı teknikler vardır. Hangi tekniğin uygulanması gerektiğine göğüslerin büyüklüğü ve sarkmanın derecesine bakarak karar verilir. Her teknik herkese uygun değildir. Göğüs büyüklüğü yeterli olup hafif sarkması olan kişilerde meme başının etrafından toparlama yapılması yeterli olur. Daha fazla sarkık göğüslerde, sarkıklığı toparlamada yetersiz kalır bu durumda göğsün alt kırımındaki dokuların yukarı taşınması gerekir. Uygulanacak olan tekniğe göre deri fazlalıklarının da alınış şekli değişir. Örneğin meme başı etrafından toparlama işlemi uygulandığında deri fazlalıkları meme başının etrafından alınır, bu durumda meme başının etrafında çember şeklinde ameliyat izi kalır. Meme dikleştirme sırasında alt kısımdaki dokular yukarı taşınıp da buradan da deri fazlalıkları çıkarıldığında meme başının etrafındaki ize ek olarak alt kenara doğru diklemesine uzanan bir ameliyat izi daha olur. Göğüs toparlama ameliyatı hangi teknikle uygulanırsa uygulansın, mutlaka deri fazlalıklarının çıkarılması gerektiği için, alınan derilerin olduğu yerde mutlaka ameliyat izi kalacaktır. Aylar içinde daha silik hale gelen ameliyat izleri, göğsünüzün alacağı yeni şekline gölge düşürmeyecektir. Göğüs dikleştirme ameliyatı sırasında, çoğu zaman süt bezlerine pek dokunulmadığı için süt vermeye, bebek emzirmeye engel değildir.

Göğüs dikleştirme ameliyat bilgileri

Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi gerektiren ameliyat olduğu için uygun donanıma sahip hastane koşullarında yapılır. Ameliyat süresi, uygulanan tekniğe göre 1,5 ile 3 saat arasında değişebilir. Ameliyat bittikten birkaç saat sonra ayaklanabilirsiniz. Uygulanan ameliyat tekniğine göre göğüslerin içine içerideki biriken kan ve sıvıları dışarıya çekmek için dren adı verilen plastik tüp takılabilir. Eğer takılmışsa genelde 1 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra evinize dönebilirsiniz. Göğüs dikleştirme ağrılı bir ameliyat sayılmaz. Hissedeceğiniz hafif ağrı, ağrı kesici ilaçlar ile kolayca dindirilir. Çok fazla ağrı şikayetiniz olmayacağı için iyileşme dönemini ayakta geçireceksiniz, 2 gün sonra banyo yapabilir, çalışıyorsanız 3-4 gün içinde işinize dönebilir, uçak yolculuğu yapabilirsiniz. Ameliyatın etkisiyle göğüslerde şişlik, yer yer morarmalar olabilir, olursa bunlar normaldir, 7-10 gün içinde kendiliğinden düzelir. Ameliyatın iz bırakıcı nitelikte olmasından dolayı dikişlerin son derece estetik, özenli olarak yapılması, yara izinin belirginliği açısından çok önemlidir. Kliniğimizde yapılan göğüs dikleştirme ameliyatlarında kendi kendine eriyen gizli dikiş uygulaması yapılmakta olduğundan dışarıdan bakıldığında hiçbir şekilde dikiş görünmez. Bu sayede özel yara bakımı gerekmediği için birkaç gün sonra banyo yapmaya başlayabilirsiniz, üstelik gizli dikiş uygulandığı için dikiş aldırma zahmeti yaşamayacaksınız. 6 ay sonra göğüslerin şekli yavaş yavaş oturmaya başlayacak, gerçek şekil ortaya çıkacaktır. Bu süre içinde ameliyat izlerinin belirginliği azalır, üzerinden 1 yıl geçtikten sonra iyice silik hale gelir. Eski durumunuza kıyasla büyük ölçüde değişiklik oluşturabilecek nitelikteki bu gibi estetik göğüs ameliyatları, sadece göğüslerin görünümünü düzeltmekle kalmaz, psikolojik durumunuzu da etkileyerek hem kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar, hem de kendinize olan güveninizi arttırır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Umut Topal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)