Meme Estetiği

Meme Büyültme Estetiği
Meme büyütme estetik ameliyatı, silikon jel meme protezleri ile yapılmaktadır. Meme büyütme, ya da göğüs büyütme en sağlıklı ve kalıcı olarak silikon jel meme protezi ile yapılabilir. Göğüsler, kadınlığı simgeleyen en önemli fonksiyonel ve estetik organlardan birisidir. Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü göğüslere sahip olmak ister. Ancak göğüs yapısında tek ya da çift taraflı gelişme geriliği ya da doğumdan sonra kilo verme sonucu, meme küçülebilir estetik görünümü bozulabilir ya da biraz sarkabilir. Bu gibi durumlarda meme büyütme ameliyatı ile daha dolgun, daha iri, estetik olarak daha güzel görünümlü göğüsler oluşturmak mümkündür.
Meme Küçültme Estetiği
Dolgun, iri, estetik olarak daha güzel görünümlü memelere sahip olmak her kadının hayalidir. Ancak memelerin normalden çok büyük ve ağır olması, kişinin estetik görüntüsünü bozmasının yanı sıra boyun, sırt ve omuz ağrılarına, normal dik duruş pozisyonunun bozulmasına, memelerin karın cildi ile temas eden alt yüzeylerinde pişik ve mantar enfeksiyonları oluşmasına, sütyen askılarının omuz üzerinde derin izler bırakmasına sebep olabilir. Büyük ve sarkık memelerin yol açtığı bu tür problemlerden göğüs küçültme ameliyatları ile kurtulmak mümkündür.

Meme Büyültme Ameliyatı Ve Protezler Meme büyütme operasyonlarında silikon meme protezleri kullanılmaktadır. Bunların içi jöle kıvamında silikon olanları ve içi tuzlu su ile doldurulabilen tipleri mevcuttur. Her iki tip protezin de dış kabukları aynı silikon materyalden oluşmaktadır. Ayrıca protezlerin round (yuvarlak) ve naturel (gözyaşı damlası şeklinde) tipleri de mevcuttur. Son yıllarda jel protezlerin "Cohesive" jel tipleri üretilmiş ve kullanılmaktadır. Bu protezlerde dış kabuk yırtılsa bile jel silikon dağılmamakta ve şeklini muhafaza etmektedir. Meme büyütme operasyonlarında meme protezleri 3 farklı giriş yerinden yerleştirilebilir. Meme altı kıvrımlarından yapılan 4-5 cm'lik kesi ile, meme ucundan yapılan kesi ile ya da koltuk altından yapılan kesi ile protez yerleştirilebilir. Yapılacak kesinin yeri cerrahın tercihine, hastanın isteklerine ve kullanılacak protezin tipine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Silikon meme protezleri yapılan kesi yoluyla meme dokusunun altına ya da meme altında bulunan göğüs duvarı kasının (pektoralis majör) altında hazırlanan bir boşluğa yerleştirilebilir.
Meme Küçültme Ameliyatı
Meme küçültme ameliyatında fazla cilt, yağ ve meme dokusu çıkarılır. Memeler daha ideal boyuta, daha hafif ve daha dik hale gelir. Aynı işlem sırasında meme başı etrafındaki koyu renkli deri halkasının çapı da küçültülür ve meme başı normal pozisyonuna yükseltilir. Amaç kadına daha küçük, daha güzel görünümlü ve vücuduyla orantılı memeler kazandırmaktır. Meme küçültme ameliyatı genel anestezi ya da sedasyon ile desteklenmiş lokal anestezi altında yapılabilir. Ortalama ameliyat süresi yapılacak girişimle orantılı olarak 3-4 saat sürer. Çoğu zaman bir gün hastanede kalmak yeterlidir. Meme küçültme ameliyatı birkaç değişik teknikle yapılabilir. Bu tekniklerin çoğunda ters T şeklinde bir iz kalır. Bu iz erken dönemde bazen oldukça belirgin olabilir. Yara iyileşmesi tamamlanınca izler belli belirsiz bir hal alacaktır. Doktorunuzla ameliyat sonrası kalabilecek izler hakkında önceden konuşmanız faydalı olabilir. Vertikal teknik meme başından aşağı dikey bir minumum iz bıraktığı için uygun vakalarda tercih edilebilir. Bu sayede az bir iz ile ağır bir yükten kurtularak, güzel görünümlü ve normal boyutta memelere sahip olmak mümkün olabilir. Ancak çok büyük memelerde ters T şeklinde iz bırakan yöntemleri uygulamak gerekmektedir.
Sık sorulan sorular
Meme protezi kanser yapar mı? Büyük serilerde yapılan araştırmalar, meme protezinin kanser yapmadığını göstermiştir. Hatta Amerika'da daha önce yasak olan silikon jel meme protezlerinin kullanımı artık serbest bırakılmıştır.
Protez(Silikon) patlar mı? Meme protezi patlamaz ancak delici bir cisimle yaralanma sonucu delinebilir. Bu durumda dahi silikon jel meolekülleri sıkı bağlarla bağlanmıştır (cohesive gel), bu nedenle etraf dokulara dağlmaz. Ayrıca her protezin etrafında oluşan kapsül dokusu bunu önler.
Meme protezi olan anne bebeğini emzirebilir mi? Meme büyütme ameliyatında meme protezi meme dokusunun altına yerleştirilir. Bu nedenle protez meme dokusuna ya da süt kanallrına zarar vermez. Ancak bilinmesi gereken, hiç ameliyat olmamış bir bayan hastanın da sütünün gelmeyebileceğidir.
Meme protezi kanser yapar mı? Büyük serilerde yapılan araştırmalar, meme protezinin kanser yapmadığını göstermiştir. Hatta Amerika'da daha önce yasak olan silikon jel meme protezlerinin kullanımı artık serbest bırakılmıştır.
Meme büyütme ameliyatında kullanılacak silikon protezin belirli bir ömrü var mıdır, değiştirilmesi gerekir mi? Teorik olarak protezin ömrü, insan ömründen uzundur. Ancak, yaşlanam ile birlikte deri ve derialtı dokuların gevşemesi, sarkması, nedeniyle memelerin görüntüsü bozulabilir. Ya da kapsül kontraktürü sonucunda yeni bir ameliyatla protezlerin değiştirilmesi ya da protez ceplerinin düzeltilmesi gerekebilir.
Meme küçültme ameliyatından sonra hasta bebeğine süt verebilir mi?
Meme küçültme ameliyatı olan bazı kadınlar çocuklarını emzirebilmektedir. Ancak genellikle bunu önceden tayini zor bir durum olabilir. Ayrıca seçilecek ameliyat tekniğininde süt verme konusunda etkisini de hekim hastaya ameliyat öncesi anlatabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Umut Topal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)