Meme estetiği

Memeler kadının beden görünümde fiziği tamamlayan yapılardır. Omuz genişliği, göğüs çevresi, bel ve kalça çevresi ölçümlerinde meme hacmi önemli bir yer tutar. Kadının öz güveninin teşekkülünde önemli bir yer tutar.

Memelerin küçük veya aşırı büyük olması; zamana , kilo alıp vermeye veya doğuma bağlı olarak sarkma göstermesi; meme başlarının ve halesinin aşırı büyük olması kadınları çok rahatsız eden durumlar olarak karşımıza çıkabilir. Bu durumların hepsi tedavi edilebilir rahatsızlıklardır.

Aynı şekilde erkeklerde de aşırı meme büyüklüğü kişinin sosyal ortamlardan izolasyonuna yol açan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır.

Son yılarda meme büyütme ve şekillendirme amacı ile yağ dokusu ve hazır dolgu malzemeleri kullanılmaya başlanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

Doğumsal veya kanser gibi edinsel nedenler ile meme dokusunun bozulması veya alınması sonrası yeniden meme oluşturmak gerekli olabilir.

Meme nin şekillendirilmesi, tekrar oluşturulması , erkek ve kadında küçültülmesi ile ilgili bilgilere yan menüdeki bağlantılardan daha ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Meme estetiği ameliyatları genelde iyi sonuç veren ve kişinin özgüvenini arttıran ameliyatlardır.

Büyütme mamaplastisi ( silikon protez ile meme büyütme)

Ameliyatsız meme büyütme

Estetik Meme küçültme

Meme Dikleştirme

Erkekelerde meme küçültme ( jinekomasti)

Memenin tekrar oluşturulması ( meme rekonstrüksyonu)

Meme başı ve halesi estetiği

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Çağhan Baytekin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)