Meme Estetiği

Memeler birçok kültürde kadınlık simgesidir. Görsellikten öte emzirme işlevi de bulunmaktadır. Kadın vücudun terazi görünümü için bel ve kalça ile uyumlu olması gerekir. Her kadın güzel memeleri olsun ister. Orantılı gögüsler kadınların özgüvenini artırıp aile ve sosyal hayatta daha mutlu olmalarını sağlamaktadır. Her vucuda uygun güzel gögüslere kavuşmak estetik ameliyatlar ile mümkündür.

Meme Büyütme (augmentasyon mammoplasti)

Günümüzde gögüsler kıyafet içinde saklı kalsalarda, kadınların psikolojisini etkilemektedir. Dolgun ve şekilli gögüsler çekicilik göstergesidir.  Gögüs hacimini artırmak için yapılan bu ameliyat, meme toparlamak, hacim eşitlemek, gögüs kafesi şekil bozukluğunu düzeltmek için de uygulanır. Hastanın vücut yapısına göre meme dokusu veya gögüs kası altına protez yerleştirilerek ameliyat gerçekleştirilir.

Meme Küçültme

Toplumda büyük gögüs daha güzeldir tabusu mevcuttur. Halbuki aşırı büyük gögüsler vücudun orantılı görünümünü bozar. Büyük gögüslerin kıyafetle gizlenmesi de mümkün olmayabilir.

Estetik algısından öte ağırlık nedeniyle boyun ve sırt ağrısına sebep olur. Zamanla omurga yapısını bozar. Boyun fıtığı ve kol ağrılarına sebep olabilir. Gögüs küçültme ameliyatında fazla olan meme dokusu çıkartılır, meme yeniden dik olarak şekillendirilir. Bu ameliyatta gögüs altında ters T şeklinde yara izi kalmaktadır. Bu izler alt meme çizgisinde gizlendiği için hastalar genellikle çok rahatsız olmazlar. Tüm yara izleri bikini veya sütyenden belli olmaz.

Gögüs küçültme ameliyatı meme kanserine yatkınlığı artırmaz. Ameliyat öncesi tüm hastalardan meme kanseri taraması için meme ultrasonu veya mamografi istenmelidir.

Gögüs küçültme ameliyatı sonrası meme dokusunda azalma olduğu için emzirme etkilenebilmektedir. Doğumdan sonra ameliyat olmak isteyen hastaların, emzirme bittikten sonra 6 ay beklemesi gerekmektedir.

Gögüs küçültme ameliyatı yaklaşık 2-3 saat sürmektedir. Ameliyattan sonra hastanede yatış ortalama 1 gündür. Kol gücü gerektiren ağır iş ve spora 1 ay ara vermek gerekmektedir.

Meme Toparlama

Her kadın gögüslerinin gençliğinde ki gibi dik ve dolgun olmasını ister. Fakat doğumlardan sonra bu pek mümkün olmamaktadır. Estetik ameliyatla hem dikleştirme, hem dolgunlaştırma mümkündür. Dikleştirme ameliyatı için gögüsteki fazla deri dokusu çıkarılır ve meme yeniden şekillenir. Bu sırada isteğe göre protez konularak daha dolgun sonuç elde edilebilir.

Yöntem ve kalacak yara izi gögüsün yapısına göre değişmektedir. Gögüs toplama ameliyatı yaklaşık 2-3 saat sürmektedir. Ameliyattan sonra ortalama hastanede yatış ortalama 1 gündür. Kol gücü gerektiren ağır iş ve spora 1 ay ara vermek gerekmektedir.

Meme Rekonstrüksiyonu(meme kanseri sonrası yerine koyma ameliyatı)

Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Ortalama 8 kadından biri bu hastalığa yakalanmaktadır. Günümüzde tedavisi mümkün olmakla birlikte, tedavi çoğu zaman meme kaybı ile sonuçlanmaktadır. Kanser tedavisiyle birlikte meme kaybı da hastaların psikolojisini etkilemektedir.

Meme kanseri erken yakalandığında eş zamanlı yerine koyma tedavisi yapılabilmektedir. Hasta meme kaybı psikolojisini hiç yaşamadan bu dönemi atlatabilir. Meme kanseri tedavisi genel cerrahlar tarafından yapılmaktadır. Doktorunuzdan talep ettidiğiniz taktirde işbirliği ile eş zamanlı yerine koyma tedavisi yapılabilmektedir. Daha önceden kanser nedeniyle memesi alınan hastalara da yerine koyma ameliyatı yapılabilmektedir.

Yerine koyma ameliyatı hastanın kendi dokusu veya protez ile yapılabilmektedir. Ameliyat yöntemi hastadan hastaya değişmektedir. Ameliyat süresi ve iyileşme süreci yönteme göre değişmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dürdane Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)