Memede süt kanallarındaki genişlemeler sonucu oluşan içi su dolu torbacıklar olarak tanımlayabileceğimiz bu kistler çoğu kadında görülebilmektedir.
Bunlardan bazıları bir yıl içinde kaybolabildiği gibi 3-5 yıl sonra hala görülebilen kistler de vardır. Ayrıca emziren kadınlarda da galaktosel adı verilen bu tip içi süt dolu torbacıklar oluşabilmektedir.
Bazen de adet dönemlerine bağlı olarak memede büyüyüp küçülen kistler de kadınların sık sık başına gelen durumlardandır.
Bunlardan ele gelmeyen ağrı ya da herhangi bir rahatsızlık vermeyen türlerinin takibi gerekmemekte ancak ağrı veren ve ele gelen kistlerin içlerindeki sıvı gerektiğinde enjeksiyonla boşaltılabilmektedir.
Tekrar eden durumlarda ya da alınan sıvının kanlı olması halinde patalojik kontrol gereklidir.
Doktorun gerek gördüğü bazı şüpheli, risk içeren durumlarda da bu kistlerin cerrahi olarak çıkarılıp incelenmesi gerekmektedir.
Bu makalenin DoktorTakvimi web sitesinde yayımlanması, yazarın açık izniyle yapılmaktadır. Web sitesindeki tüm içerikler, fikri ve sınai mülkiyet mevzuatı kapsamında uygun şekilde korunmaktadır.
DocPlanner Teknoloji A.Ş. web sitesi tıbbi tavsiye sunmaz. Bu sayfanın içeriği, metinler, grafikler, görseller ve diğer materyaller de dahil olmak üzere, yalnızca bilgilendirme amacıyla oluşturulmuştur ve tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini almak amacı taşımaz. Herhangi bir sağlık sorununuzla ilgili şüpheniz varsa, bir uzmana danışınız.