Meme Kanserinde Beslenme

Yazar Bülent ÇitgezGenel Cerrah • 16 Şubat 2018 • Yorumlar:

Sağlıklı beslenme herkes için önemlidir, ama meme kanseri tedavisi görmüş ya da halen görmekte olan kadınlar ne yiyip içtiklerine daha fazla dikkat etmeli ve bu konuda doktorlarından bilgi alıp uygun bir diyet uygulamalıdır.

Hastalıkla sürdürülen mücadelede iyi beslenme, vücudun bu dönemde daha güçlü ve dayanıklı olmasını sağlar.

Tedavi sürecinde ya da sonrasında vücut, harcadığı daha fazla enerji nedeniyle bazı besinlere daha fazla ihtiyaç duymakta, buna karşın iştahsızlık ve kilo kaybı gibi istenmeyen durumlar da bu süreçte görülmektedir.

Bu yan etkileri azaltmak, vücudun bedensel ve zihinsel direncini arttırmak için bu süreçte kadınlar ne yediklerine olduğu kadar ne zaman ve ne kadar yediklerine de dikkat etmeli, özen göstermelidir.

Günlük öğün sayısı, öğün zamanı ve miktarı kişiye özel ayarlanıp trans yağ içeren, fast-food yiyecekler, işlenmiş gıdalar yerine bol meyve sebzeden oluşan, lif oranı yüksek, sağlıklı yağlar kullanılarak hazırlanmış besinler tercih edilmelidir.

Ayrıca obezitenin tüm kanser tiplerinde bir risk faktörü olduğu da unutulmamalıdır. Her kadının obeziteye karşı önlem alması gerektiği gibi, meme kanseri tedavisi görmekte olan ya da meme kanseri geçirmiş kadınların da obeziteden sakınması ve önlem alması gerekmektedir.

Yenilecek gıdaların, malzeme seçiminden, saklanması, pişirilme biçimi, miktarı gibi bir çok aşamasında dikkatli davranılması bu süreçte daha da önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bülent Çitgez Genel Cerrahi, Cerrahi Onkoloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)