Menapozda Sıcak Basmaları

Menapoz sürecinde en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan birisi sıcak basmasıdır. Bulunduğunuz oda size sıcak gelir, yüzünüz, boynunuz yanmaya başlar ve bu durum sizi her koşulda rahatsız eder. Bu konu medikal olarak size uygun bir tedavi uygulanarak çözümlenebilir ama beslenmenizde ve günlük yaşamımızda ufak değişimlerle sıcak basmasından kurtulmak mümkün olabilmektedir.

Stresten uzak durmaya çalışın
Hem hormonal değişimler hem de psikolojik nedenler bayanları negatif etkilemekte, sıcak basması ise dolaylı olarak oluşmakta. Düzenli yürüyüş , nefes teknikleri ve bir hobi edinmek bu durumla başa çıkabilmemizi sağlayan önemli değiiklikler olacaktır.

Sigara ve alkolden uzak durun
sigara ve alkolden uzak durmak sıcak basma olasılığını metabolizmanın çalışmasında düzensizlikleri onararak azaltmaktadır.

Fazla kilolardan kurtulun
Yağ kitleniz artarsa vücut ısısı da artacak ve bu durum sizde stres ve sıcak basmasını hızlandıracaktır. Menopoz döneminde kilo veren bayanlarda sıcak basma olasılığı da düşük olmaktadır.

Acı ve baharatlı besinlerden uzak durun
Baharatlı besinler sıcak basmasını hızlandıracaktır. Bunun yanı sıra sıcak olarak tüketeceğiniz yemek ve içecekler de buna katkı sağlayacaktır. Az ve sık sık beslenme yiyeceklerin sindirimiyle oluşan ısı oluşumu ve sıcak basma riskini azaltacaktır.

keten tohumu,soya ,adaçayı

İçeriğindeki fitoöstrojenlerden dolayı keten tohumu bayanlarda östrojen dengesini sağlayıp sıcak basmasını azaltabilmektedir. Yine aynı şekilde soya içeriğindeki fitoöstrojenden dolayı vücutta östrojen dengesine yardım edip sıcak basmalarını da önleyebilmektedir.Adaçayı yine içeriğindeki fitoöstrojenlerden dolayı sıcak basması için oldukça faydalı bir bitkidir.

E vitamininden zengin besinler tüketin
E vitamini, anti enflamatuar etkisinden dolayı sıcak basma riskini azaltmaktadır. Badem, fındık, ceviz, çekirdek, zeytinyağı, , zeytin yağı, marul, nane, soya, maydanoz, ıspanak, yulafta E vitamini içeriği yüksektir

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ahmet Cantuğ Çalışkan Kadın Hastalıkları Ve Doğum Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)