Metabolizma Hızlandırıcı Besinler

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

Bağırsak problemi mi çekiyorsunuz bu tarz problemlerin üstesinden gelmek için artık yeni bir yönteminiz var. Herkesin boşaltım sistemi farklı çalışmaktadır. Boşaltım sistemi gün içerisinde hayatınızı olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilecek bir çok etmen barındırmaktadır. Bu yüzden boşaltım sistemi diyetin ayrılmaz yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Boşaltım sisteminizde, kabızlık, gaz sıkışması, aşırı ıkınma ve buna bağlı olarak kanama gibi sıkıntılar çekebilirsiniz. Bu problemlerin büyük çoğunluğu beslenmenize bağlı olarak gerçekleşmektedir. Katı gıdalar ile beslenme, az su içme, sıvı gıda tüketiminin olmaması ve boşaltım sisteminizi harekete geçirecek olan besinlerin tüketilmemesi gibi bir etmenler bağırsak problemleri oluşturabilmektedir. Eğer erken önlem alınmaz ise, daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilmekte ve bu konuda uzman doktorlara başvurmanız gerekebilmektedir. Bağırsak problemlerinin yaşanmaması adına aşağıda bir kaç alternatifi de olan bilgiler ekledim. Düzenli kullanım ile beraber kısa sürede bu problemlerin önüne geçebilirsiniz. Uygulaması kolay ve her markette bulabileceğini ürünlerden oluşmakta olup, çok fazla vaktinizi almadan, herhangi bir problem ile karşılaşmadan önleminizi almanızı önermekteyim. Hepinize sağlıklı ve kilosuz günler dilerim. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:

- 1 su bardağı light kefir

- 1 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu yağı

HAZIRLANIŞI: Öğütülmüş keten tohumunu kefirin içerisine ilave ederek kürünüzü hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun. Diyetisyeninizin önerdiği doğrultuda tercih ediniz.

VÜCUDUNUZA ETKİSİ: Zengin probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemi problemlerine iyi gelen kefir bağırsak problemlerinin giderilmesi amacıyla kürümüzde kullanılmıştır. Özellikle protein içeriğinden dolayı uzun süre tok tutucu özelliğinden dolayı ideal kiloya gelme sürecinde diyet programlarında çok sık kullanılmaktadır. Lif içeriğinden dolayı tercih edilen öğütülmüş keten tohumu akut-kronik kabızlık problemlerinin giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Lif içeriği sayesinde kan şekerini dengelediği için diyete olan uyum sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu sayede kan kolestrol düzeyinin normal sınırlar içerisine gelmesini sağlamaktadır. Diyetisyeninizin size önerdiği miktarlarda kullanmaya özen gösteriniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)