Metabolizma Hızlandırıcı Detoks Suyu

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

MALZEMELER

-1 ADET SALATALIK -1 TUTAM NANE -1/2 ADET LİMON -1 TUTAM ISPANAK -1 ADET KEREVİZ SAPI – 1 KÜÇÜK DİLİM KÖK ZENCEFİL -1 LITRE SU

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeleri blenderize ettikten sonra posasıyla beraber ara öğünlerinizde hazırladığınız karışımı içebilirsiniz. Salatalığın %9u su olmasından dolayı diüretik özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde hem vücudunuzda fazla miktarda olan ödemi atmanızı sağlarken hem de ana-ara öğünlerinizde tok tutucu özelliği sayesinde gün içerisinde aşırı kalori alımına engel olmaktadır. A, C, manganez, demir içeriği sayesinde günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamanızda yardımcı olan nane aynı zamanda hazımsızlık ve kabızlık gibi şikayetlerin de giderilmesinde etkilidir. Zengin C vitamini içeriği sayesinde hem günlük vitamin ihtiyacının bir kısmının karşılanmasına yardımcı olurken hem de vücut direncini arttırıcı özelliği sayesinde metabolizmanın hızlanmasına ve yağ yakımının başlamasına limon yardımcı olmaktadır. Yüksek lif içeriği sayesinde kabızlık problemlerinin giderilmesinde ıspanak, kereviz kullanılırken düşük kalorili olduğu içinde ara öğünlerinize tat vermek amaçlı kullanılabilmektedir. Bağışıklığı destekleyici ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden dolayı zencefili de kış aylarına doğru yaklaşırken gönül rahatlığıyla ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz. Mide ve barsak problemleri olan kişilerin diyetisyenlerinin önerdiği doğrultuda tüketmeleri önerilmektedir.

2.MALZEMELER

-1 SU BARDAĞI LİGHT KEFİR -1 ORTA BOY ARMUT -1 TATLI KAŞIĞI CHİA TOHUMU -1 KÜÇÜK BOY DİLİM KÖK ZENCEFİL

HAZIRLANIŞI: 1 su bardağı light kefirin içerisine 1 tatlı kaşığı chia tohumunu ilave ettikten sonra 20-25 dakika kadar içerisinde chia tohumu jelleşene kadar bekletilmelidir. Ardından içerisine 1 orta boy armut küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra üzerine zencefil ilave edilerek iyice blenderize edilmelidir. Bağırsak sağlığına iyileştirici etkisi olan kefir, zengin probiyotik içeriği sayesinde kabızlık problemlerinin giderilmesinde protein içeriği sayesinde de günlük protein ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olmaktadır. Zengin lif ve antioksidan içeriği sayesinde armut ise göbek bölgesinde yağ depolanmasını engellemektedir. Kilo verme süreci sırasında size yardımcı olacak besinler arasında yer almaktadır. Chia tohumu yapısındaki lif miktarı sayesinde midede uzun süre kalarak hem gereksiz kalori alımına engel olacak hemde bağırsaklarınızın çalışmasını destekleyecektir. Zengin lif oranına sahip olan bu kürü gün içerisinde çok fazla açlık hissettiğiniz zaman dilimlerinde ve kabızlık problemi yaşadığınız zamanlarda tercih etmelisiniz.

3.MALZEMELER

-½ SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT -1/2 ADET AVAKADO -1 ADET YUMURTANIN TAMAMI + 1 ADET YUMURTA BEYAZI -2 YEMEK KAŞIĞI LOR PEYNİRİ

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeler karıştırılıp blenderize edildikten sonra köfte şeklinde yuvarlanmalıdır. Yağlı kağıt üzerinde önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-50 dakika kadar pişirilmelidir. Afiyet Olsun. Zengin protein içeriğine sahip bu alternatif yemek günlük protein ihtiyacınızın karşılanmasında yardımcı olurken sizi uzun süre tok tutacak ve vücudunuzdaki yağ yakımını da hızlandıracaktır.

4.MALZEMELER

-1 çay kaşığı spirulina -1 su bardağı ıspanak -1\2 adet muz -1 orta boy elma -1 adet limon suyu -İstenilen kıvama göre su

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeler blenderize edildiken sonra suyla istenilen kıvama getirilip gün içerisinde içilebilir. Spirulina yüksek protein ve lif içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırırken, kolestrolü düşürücü ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi de mevcuttur. Yüksek lif içeriği bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine yardımcı olduğundan spirulina takviyesine günlük beslenme programlarınızda yer verebilirsiniz. Muz ve elmaya, tatlı ihtiyacınızı gidermek amaçlı bu shake ımızde yer verilirken ıspanaktan ise lif içeriğinden yararlanmak amacıyla bu kürümüzde yer verilmiştir.

5.MALZEMELER

– 1 çay kaşığı bal -1 çay kaşığı nar sirkesi -1 su bardağı doğal mineralli maden suyu

HAZIRLANIŞI: Bal ve sirkeyi mineralli suyunuzun içerisine ilave ederek gün içerisinde içebilirsiniz. Özellikle bel gölgesindeki yağlanma probleminden şikayetçi olan kişiler nar ekşisini bol bol kullanmalıdırlar. Bu bölgede yer alan yağ yakımını sağlayan nar sirkesi bölgesel problem yaşayan kişiler için ideal bir içecektir. Bal ise şeker ihtiyacınızı karşılayacağı için tatlı yeme isteğinizin önüne geçilmiş olacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)