Metabolizmam yavaş diyenler dikkat !

Yazar Nimet Petek DemirDiyetisyen • 6 Haziran 2017 • Yorumlar:

  • Metabolizmam yavaş diyenler dikkat !

İdeal bir vücut ağırlığına sahip olan bireyler besinlerle aldığınız enerjiyi yağ olarak depolamıyor ve sağlıklı, fit bir vücuda sahipseniz metabolizmanız gayet güzel çalışıyor demektir. Eğer beslenmenize dikkat ediyor ama kolayca kilo alıyor ve vermekte zorlanıyorsanız metabolizma hızınız düşük olabilir. İşte metabolizma hızınızı arttırmak için öneriler sizleri bekliyor.

  • Kas Gücünüzü Arttırın

Vücudunuzdaki kas kütlesi siz dinlenme halindeyken bile enerji harcayarak sizin daha sağlıklı ve hızlı bir metabolizmaya sahip olmanızı sağlayacaktır. Kas kütlenizi arttıracak egzersizler (ağırlık çalışmak vb.) ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

  • Yağlarınızdan Kurtulun

Gün içinde iş yerinde veya evinizde hayatınıza hareket katmak sağlığınız ve sizin için oldukça önemlidir. Günlük 30 dakika aerobik egzersiz (yürüyüş,yüzme,bisiklete binme vb.) yapmak enerji harcamanızı arttırarak fazla kilolarınızdan kurtulmanızı ve metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır.

  • Protein Tüketiminize Dikkat Edin

Vücutta besinlerin sindirimi sırasında enerji harcanır buna besinlerin termik etkisi denir. Ve proteinlerin termik etkisi daha fazladır sindirilirken daha çok enerji harcanır. Süt, yoğurt, yumurta,peynir, et, kurubaklagil gibi yüksek protein içeren gıdaları öğünlerinizde tercih ediniz.

  • Öğün Sayınızı Arttırın

Metabolizmanız gün içinde tükettiğiniz öğünlere uyum sağlar. Öğün atlarsanız ve çok düşük enerjili besinler tüketirseniz vücudunuz daha az enerji tüketmeye yönelir ve metabolizmanız yavaşlar. Enerji alımınız ve öğün sayınızı arttırmanız metabolizma hızınızı arttırmanızı sağlayacaktır.

  • Sıvı Tüketiminizi Arttırın

Sıvıların başını çeken en önemli içecek sudur. Günlük harcadığımız enerjinin kalorisi başına gereken suyu yerine koymamız gerekir. Hücrelerimizin susuz kalmaması ve metabolizmamızın hızlanması için günlük en az 2,5 litre su tüketmeliyiz. Suya ek olarak bitki çayları ve en önemlisi de yeşil çayın içeriğindeki antioksidanlar sayesinde metabolizmanızı hızlandırdığını unutmayın.
Unutmayın Metabolizmanızı Hızlandırmak Sağlıklı Bir Vücuda Sahip Olmanızı Sağlayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)