MEZOTERAPİ

Yazar Tuğçe SadıkoğluAkupunktur Uzmanı • 12 Şubat 2018 • Yorumlar:

MEZOTERAPİ NEDİR?

Bitkisel ve farmakolojik ilaçların, enjeksiyon yoluyla orta deri tabakasına uygulanması ile mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini sağlayan tamamlayıcı bir tıp uygulama metodudur. İlk defa 1952 yılında Dr. Michael Pistor tarafından uygulanmış olup, 1987 yılından itibarenFransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir. Halen tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır.

Mezoterapi farklı amaçlara yönelik olarak uygulanabilir. Başlangıçta ağırlıklı olarak kas-iskelet sistemi ile damar sistemi hastalıklarında ağrı kontrolü ve yönetimi için yaygın olarak kullanılan bir tamamlayıcı tıp uygulaması iken günümüzde başta cildi yenilemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesinde, saç dökülmelerinde saçları güçlendirmek amacıyla saçlı deride,bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kollar, karın ve bacak bölgelerinde kullanılan estetik bir uygulama halini almıştır.Deri yaşlandıkça kan dolaşımı azalırbeslenmeve oksijenizasyonubozulur.Beraberindevücudun toksinleri atabilme yeteneği de azalır. Mezoterapi ile bu süreç engellenir.Tek başına uygulanabileceği gibi; botulinium toksini, dolgu, peeling, antioksidan tedaviler, cerrahi operasyonlar ile de kombine edilebilir.

Mezoterapi seansları sırasında standart mezoterapi ürünleri hastaların durumuna özel hazırlanmış programlarla uygulanır, yani herkese aynı ürün grubunun aynı sıklıkta uygulanması gerekmez. Seanslar; uygulanan ürünün cins, miktarve derinliğine göre haftalık, 15 günlük veya daha uzun aralıklarla olabilir. Sonuçlar, vücut tipi, yaşve uygulamanın hangi amaçla yapıldığına bağlı olarak farklı zamanlarda ortaya çıkar. Ortalama 2-3 seasta gözle görülür bir ilerleme sağlanır. Bazı durumlarda ise ilk uygulama sonucu etki gözle görülür.

Mezoterapi; oldukça geniş bir klinik kullanım alanına sahiptir.

Mezoterapi Uygulama Alanları

1) Estetik Mezoterapi Uygulama Alanları
Yüz, boyun ve dekolte mezoterapisi( Cildin canlandırılması, leke, skar tedavisi, kırışıklıkların açılması)
Saç mezoterapisi (Dökülme, seyrelme ve saç canlandırmalarında; artofiye gitmiş ancak henüz canlılığını koruyan kılfoliküllerinin beslenmesini artırarak dökülmeyi engelleyip kıl şaftını güçlendirir. )
Selülit ve bölgesel zayıflama mezoterapisi (Yağ kitlesi azalırken,ödemin çözülmesiyle dolaşımın artması sonucu portakal kabuğu görünümü düzelir ve bölgesel incelme sağlanır.)

2)Romatizmal ve Dejeneratif Hastalıklarda Mezoterapi Uygulama Alanları
Romatizmal hastalıklar; kemik, kas ve eklemlerin etrafında ağrı olarak tanımlanırlar. İltihabi ve iltihabi olmayanlar olarak iki gruba ayrılır. Mezoterapi ile tedavisi mümkün olan grup, iltihabi olmayan gruptur. Osteoartrit, tendinit, bursit, fibromyalji sendromu (ekstraartiküler romatizma) gibi.

3) Ağrı mezoterapisi
Akut ve kronik kas-iskelet hastalıklarında

4)Spor yaralanmalarında mezoterapi

ESTETİK MEZOTERAPİ

Mezoterapi;cildi yenileyen, kırışıklık ve sarkmaları önleyen, derinin orta tabakasına besleyici, nemlendirici ve sıkılaştırıcı ürünlerin verilmesi esasına dayanan minimal invaziv bir yöntemdir.Vitamin, mineral, antioksidan, hyalüronik asit, aminoasitler ve enzimlerin ihtiyaca göre hazırlanan kokteyller halinde, düşük miktarlarda, ince uçlu iğnelerle derinin orta tabakasına (dermis) enjekte edilmesi esasına dayanır. Günlük hayattta cilt üzerineuygulanan nemlendirici ve sıkılaştırıcı kremlerin cilt bariyeri nedeniyle, derin tabakalara ulaşması sıklıkla mümkün değildir. Mezoterapi ile cildin ihtiyacı olan gerekli destek, doğrudan istenilen bölgeye ve derinliğe, çok daha düşük dozlarla uygulanabilmektedir.
Yüzümüz sürekli açıkta olduğu için rüzgar, soğuk, güneş, hava kirliliği gibi dış etkenlere daha fazla maruz kalır. Zamanla yaş almanın da etkisiyle parlaklığını yitirir,matlaşır ve kırışır. Deri içine vücudun doğal ihtiyacı olan maddeler, mikroenjeksiyonlar yoluyla konularak ciltte yaşlanma etkileri yavaşlatılır, hatta tersine çevrilir.Sağlıklı, parlak ve gergin bir cilt elde edilir.

Yüz Mezoterapisi kimlere uygulanır?
Cinsiyet ya da yaş kısıtlaması yoktur. Sigara ve/veya alkol kullanan, güneşe sık maruz kalan, yeterli su içmeyenya da herhangi bir nedenle cildine yeterince özen gösterememiş ve yaşının gerisinde sağlıklı, parlak ve sıkı bir cilde sahip olmak isteyen tüm cilt tipleri için uygundur.

MEZOLIFTING (BİOREJUVENASYON)
Amaç;cildin kaybettiği nem ve elastikiyetingeri kazandırılmasıLIFTING etkisiyaratılmasıdır. Günlükbakım ürünlerinin cilt bariyeri nedeniyle derin dokulara penetrasyonu güç olduğu içinetkileri sınırlıdır.Mezoterapi de ise cildin ihtiyacı olan gerekli destekdoğrudan istenilen bölge ve derinliğe, çok daha düşük dozlarda verilerebilmektedir.Yaşlanmanın erkenbelirtisiince çizgi-kırışıklıklarveelastikiyet kaybıdır. Zamanla kırışıklıklar derinleşir ve cilt sarkar.Mezolift yada yüz mezoterapisi tedavisi ile hyaluronik asit, kollajen ve elastin desteği verilerek daha nemli, sıkı ve parlak bir cilt elde edilir. Vitaminler, elementler, antioksidanlar ve hücre yenileyiciler ile artmışoksijenizasyon etkisi canlı ve taze bir cilt görüntüsü sağlar. Mezolifting takip eden dönemlerde, botoks ve dolgu uygulamaları ile de kombine edildiğinde çok daha başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Mezoliftinghangi bölgelere uygulanır?
Göz çevresini de içine alan tüm yüz uygulamaları,boyun ve dekolte bölgesi ile el sırtı uygulamaları da yapılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)