Mezoterapi

Genç ve güzel kalmak hepimizin hayali ancak zaman akıp giderken cildimizden de bir şeyler götürüyor malesef. Yaşanmışlığın izleri olarak kabul edilen çizgilenmeler, soluk ve mat cilt, eşlik eden lekeler; kozmetolojideki gelişmeler nedeniyle kabus olmaktan çıkıyor artık.

Yıllar geçtikçe cildin destek dokusunda gevşeme, vitamin mineral dengesinde bozulma; eşlik eden çevresel faktörler (güneş ışığı, aşırı soğuk, sigara, stres)  nedeniyle gittikçe artmaktadır. Klinik yansıması ise; esneklik ve canlılığını yitirmiş, mat ve lekeli, yaşının ilerisinde seyreden cilt görünümü şeklinde olmaktadır. Mezoterapide amaç; ciltte küçük gözenekler oluşturarak fizyolojik yaşlanmaya bağlı kaybedilen ürünleri yerine koymaktır. Cildin nem dengesini koruyarak ince kırışıklıklarda açılma,  vitamin ve mineral bazlı serumlar ile cilt tonu eşitlenmiş, parlak ve sağlıklı cilt görünümü sağlamak mümkündür.

Mezoterapi; kişinin sadece cildinin daha genç ve diri görünmesi amaçlı değil, farklı cilt kusurlarından kurtulma amaçlı da uygulanabilmektedir. Örneğin cildinde güneş lekesi, akne, sivilce izleri ya da saç dökülmesi gibi kişiyi rahatsız eden deformasyonlar oluşmuşsa mezoterapiye farklı ürünler eklenerek iyileşme sağlanır.

Mezoterapide vücudun ihtiyaç duyduğu, fakat zamanla azalan, cildin ihtiyacına göre kimi zaman hyaluronik asit, ekstra vitamin ve mineraller, hastanın kendi kanından alınan büyüme faktörleri , kimi zaman da leke baskılayıcı ürünler serum haline getirilip cilt beslenir. Cildin nem tutuma kapasitesi artırılır ve bu sayede doğal koşullardan daha az etkilenip, daha canlı görünmesi sağlanır. Bu uygulamalar öncesinde ayrıntılı ve kapsamlı cilt muayenesi yapılır, kişinin rahatsız olduğu noktalar, sorunlar belirlenir ve bunlara göre uygulamanın içeriği belirlenir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)