Mezoterapi

Yazar Mehmet Şakir KayaAkupunktur Uzmanı • 21 Ekim 2019 • Yorumlar:

Mezoterapi, cildin orta tabakasına, cildi destekleyici, bölgesel etki oluşturucu ve ağrıların tedavi edilmesini sağlayıcı destek ürünlerin verilmesi prensibine dayanır..

Kozmetik Mezoterapinin kullanıldığı bazı alanlar şöyle özetlenebilir.
* Anti-aging uygulamaları, cilt gençleştirme *Saç dökülmeleri ve aloposi
* Kırışıklık tedavileri                  *Göz altı koyulaşması ve torbalanma tedavileri * Bölgesel zayıflama tedavileri                        *Selülit/yara izi/ skar tedavileri
Evet dış güzelliğimizi koruyabilmemiz için bazen dışarıdan müdahaleye ihtiyaç olmakla birlikte; unutulmaması gereken çok önemli bir kaide var. O da kesinlikle ama kesinlikle; dış güzelliğin oluşması, korunması ve geliştirilebilmesi için, iç güzelliğin de sağlanması gerektiğ. İç güzelliğimiz için bazen doktor desteğine ihtiyacımız olsa da; asıl yapılması gereken yaşam şeklimizi düzenlememizdir. Böylelikle ‘yaşına rağmen hala gencecik ve çok güzel’ sözlerini her zaman duyabiliriz. 

Saç Mezoterapisi: *Saçın kırılması, cansızlaşması ve dökülmelerinde uygulanmaktadır.          

*İçeriğindeki vitamin, mineral ve aminoasitler saçın gelişimini destekler ve dökülmeye sebep olan eksiklikleri yerine koyar. 

*Androjenleri(erkek tipi dökülme) engelleyerek kıl foliküllerinin olumsuz etkilenmesini engeller.

Yeni saç kılı folikülü oluşumunu hızlandırılır.                         

*Büyüme faktörleri ile yeni saç oluşumunu arttırır. *Dolaşım üzerine etkileyerek, beslenme ve oksijenlenme sorunlarını azaltabilir.                         

*Genellikle 3-4. seanstan itibaren, saç dökülmeleri durur; tekrarlayan uygulamalarla da yeni saç oluşumu izlenmektedir.


PRP: Kendi kanımızın santrifüjlenerek trombositlerin yoğunlaştırılması yöntemidir. Trombosit keseciklerinde bulunan ‘büyüme faktörleri’ sayesinde kullanıldığı dokuda ciddi bir yenilenme süreci başlatır. Ozon uygulanan PRP’nin etkinliği artar.
PRP, ciltte ve özellikle yüzde ciddi bir yenilenmeye, ışıltılı-parıltı ve sıkılaşmaya yardımcı olur. Yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesi ve geriye alınmasına katkıda bulunur. Cildin dayanıklılığını arttırır. Sivilce ve lekelerde azalma yapar. Selülitleri azaltır. Bu sebeplerle kozmetik uygulamalarda sıkça kullanılmaktadır.
Eğer saçlı deriye uygulanırsa, saç köklerinin oluşumunu arttırır ve kafa derisini onararak saçların daha sağlıklı çıkmasına yardımcı olur. Saç dökülmelerini azaltır.

CGF: Kişinin kendi kanının, özel bir santrifüjleme yöntemiyle, Büyüme faktörlerinin, PRP’den çok daha yoğun elde edilmesine denir. PRP’nin uygulandığı her yerde kullanılabilir.
 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Şakir Kaya Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat), Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)