Neden Kilo Veremiyorum?

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

Bir çok yöntem denedim ama kilo veremiyorum diyorsanız öncelikle sabırlı olmanız gerektiğini bilin. Ardından aşağıdaki maddelere tek tek göz gezdirin mutlaka uymadığınız kurallar olduğunu fark edeceksiniz. Eğer aşağıda yer alan nedenlere dikkat ederseniz yeniden kilo vermenizi sağlayacaksınız ve daha hızlı kilo kaybına ulaşacaksınız.

- Geç saatlerde yemek yemek

- Az su içmek

- Türk toplumunun yaşam tarzında akşam yemekleri sonrasında mutlaka meyve yenmesi, çerez tüketilmesi ve bunların yanı sıra demlenen çay ile beraber pasta, börek, poğaça yenilmesi bir kültür haline gelmiştir. Akşam yemekleri sonrasıda yiyebileceğiniz besinlerin kısıtlı olduğunu unutmayın. Çok geç saatlerde açlık krizleri geçirmeye devam ediyorsanız su ile vücudunuzu desteklemeye çalışın.

- Öğün atlamak

- Gün içerisindeki tempomuza bağlı olarak uzun süreler kendimizi aç bırakabilmekteyiz. Hatta bazı öğünleri atlayıp bir sonraki öğünde daha fazla yiyerek kan şekerimizi artırmakta ve sonrasında yorgunluk ile uyku hali yaşamaktayız. Bu yüzden 3 ana öğün ve 3 ara öğünü atlamamanız gerektiğini unutmamalısınız.

- Hareketsiz yaşamak

- Haftalık olarak planınızı yapın ve haftada en az 3 gün olmak üzere egzersize başlayın. Spor salonuna gidecek vaktim yok veya böyle bir bütçem yok diyorsanız, mutlaka düzenli yürüyüşlerinize başlayın. Yürüyüş esnasında kalp ritminizi artırmak amacı ile temponuzu zaman zaman artırabilir zaman zaman azaltabilirsiniz. Bu şekilde vücudunuzu şaşırtarak yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

- Tek tip besinler ile beslenmek

- Sürekli aynı besinler ile beslenmek metabolizmanızda yavaşlığa sebebiyet verecektir. Bu yüzden öğünlerinizde tek tip beslenmekten kaçının.

- Az uyumak

- Vücudumuzda yer alan organlar asıl görevlerini uyku halinde iken gerçekleştirmelidir. Eğer az uyuyorsanız ve uykunuzu alamıyorsanız, organlar fonksiyonlarını düzgün bir şekilde gerçekelştiremez ve metabolizma hızınızda düşüklüğe sebep olur.

- Aşırı Stres

- Aşırı stres altında olan vücut kendisini otomatik olarak kilo koruma programına alır veya strese bağlı oluşan yeme bozuklukları ile kilo kaybını engellediği gibi kilo almanıza sebep olabilir.

- Metabolizma Hızının Yavaşlığı

- Metabolizma hızınını artırmak için az ve sık beslenmeli, hareketinizi artırmalı ve vücudunuzu şaşırtacak besinler ile beslenmeniz gerekmektedir. Metabolizma hızınını artıracak besinleri detoks bölümünden bulabilirsiniz. Böylelikle kilo vermeye başlayabilirsiniz.

- Tatlı krizleri

- Tatlı krizleri yaşadığınızda bunu kontrol etmek sizin elinizdedir. Tatlı krizlerinizi ara öğünlerinizi düzgün ve dengeli beslenerek giderebilirsiniz.

- Kahvaltı etmemek

- Kahvaltı etmeden güne başlamak metabolizmanızın yavaşlamasına ve gün içerisindeki enerjinizin hızlı bir şekilde tükenmesine sebep olmaktadır. Yüksek protein içeriği olan bir kahvaktı ile güne başlamalısınız. Uzun süre uyku döneminde acıkan mideniz kahvaltı etmeden güne başladığınızda vücudunuzun dengesi alt üst edecektir. Bu yüzden güne mutlaka sizi uzun süre tok tutacak olan kahvaltı alternatifleri ile başlamanızı öneririz.

Kilo Vermek için detoks alternatifi

Bu dönemde hazırlayacağınız Chia Tohumlu Yeşil Detoks sayesinde kilo verme sürecinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Kilo verdiren detoks programları ile daha hızlı kilo vermenizi sağlayabilir, vücudunuzu rahatlatabilirsiniz.

Kilo Vermek için detoks malzemeleri

Yağ yakımını hızlandıran ve tok tutan detoks suyumuz İçin gerekli malzemeler;

-1 su bardağı ıspanak (Ödem söktürücü etkisi bulunmaktadır.)

-1 fincan badem sütü 

– 1 su basirdağı ananas parçaları (Yağ yakımını hızlandırır.)

– 1 adet muz (Hem şeker ihtiyacını karşılar hemde tok tutucu etkisi bulunur.)

-1 yemek kaşığı chia tohumu (Yağ yakısı ve toksin atıcı etkisi bulunmaktadır.)

Kilo Vermek için detoks Hazırlanışı

Yukarıdaki malzemeleri bir blender içerisine koyup karıştırılmasını sağlayarak servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak soğuk içim isteyen kişiler içerisine buz parçaları ekleyebilirler.

 

Kilo Vermek için Detoks Kullanımı

Detoksunuzu gün içerisinde hazırlamanız gerekmektedir. Bir kaç gün öncesinden daha sonra içilmek üzere hazırlanan detoks suları içeriğindeki besin değerlerini yitirmektedir. O yüzden günlük tüketim önemlidir. Bu ek olarak hazırladığınız detoks suyunu gün içerisinde yanınızda taşıyarak öğle yemeği ve akşam yemeği öncesinde tüketmenizi öneririz. Detoks tüketiminden 1 saat sonra yemek yemeninizi öneririz. Detoksunuzu yine de diyetisyeninize sorarak tüketmenizi öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)