Nöral Terapi Nedir?

Yazar Atilla AyralFizik Tedavi Uzmanı • 14 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Nöral Terapi Nedir?

Nöralterapi vücutta ağrılı bölgelere lokal anestezik madde uygulanarak yapılan bir iyileştirme tekniğidir. Nöralterapi vücudumuzda çok geniş bir elektriksel ağ yapısında olan otonom yani kontrolü beyin tarafında otomatik olarak yapılan sinir sisteminin uyarılmasını ve regülasyonunu sağlar. Bu sinir sistemi vücudumuzda hayati öneme sahip organlarımızı kontrol eder ve düzenli çalışmasını sağlar. Aldığımız yabancı maddeler, günlük yaşanan aşırı stres, hormonal bozukluklar gibi etkenlerle bu sistemde bir takım bozukluklar gelişir. Sonrasında vücut kendini onaramaz ise hastalıklar ortaya çıkar.

Nöralterapi bu sistemdeki bozulmuş olan dengeyi tekrar düzenler, regüle eder. Uygulandığı alanda bozukmuş olan kan akımı eski haline döner, lenf drenaji artar bu sayede zararlı metabolitler vücuttan uzaklaştırılır. Bozukmuş olan sinir iletimi eski haline gelerek organizmanın tekrar düzenli çalışması sağlanır.

Nöralterapide kullanılan lokal anestezikleri iyileştirici etkisi daha önceden de bilinsede aslında iki alman doktor tarafında üzerinde özellikle çalışılarak bugün bildiğimiz noral terapi kavramı ortaya çıkmıştır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Atilla Ayral Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)