Omuz Ağrınız Olmaması İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yazar Canberk GülFizik Tedavi Uzmanı • 28 Mayıs 2020 • Yorumlar:

Merhaba değerli hastalarım;

Sizlere bugün omuz ağrısı ile ilgili işinize yarayacağını düşündüğüm bilgiler vermek istiyorum.

Öncelikle sizlere omuz ağrısı hangi nedenlerden dolayı oluyor bu konuyla ilgili bilgiler vereyim. Kolumuzu hareket ettirirken omuz bölgesi kaslarını kullanıyoruz. Bu kaslar temelde dört tanedir. Bu kaslarımızın yerleşim yerleri nedeniyle kolumuzu 90 dereceye kadar kaldırdığımızda çok fazla bir sorun olmuyor. Ama kolumuzu 90 dereceden daha fazla kaldırdığımızda omuz kaslarına yük binmeye başlıyor. Bu hareketleri tekrarladığımızda da giderek bu kaslar zarar görmeye başlıyor. Omuz ağrılarının daha çok cam temizleyen kadınlarda ya da kolunu daha fazla kaldırması gereken işlerde veya sporcularda görülmesinin nedeni de tam olarak bu aslında.

Bu nedenden dolayı omuz ağrımızın olmaması için yapmamız gereken en önemli şey kolumuzu 90 derecenin üzerinde çok fazla sabit tutmamak. Eğer kolunuzu çok fazla kaldırmak zorundaysanız da belli aralıklarda mutlaka kolunuzu indirip, bir süre dinlendikten sonra tekrar kolunuzu kaldırmayı deneyebilirsiniz.

 

Omuz ağrılarının diğer bir yaygın nedeni de omuz ağrısı nedeniyle biz hekimlere gittiğinizde yanlış verilen egzersizler. Omuz ağrınız ya da başka bir bölgede ağrınız olduğunda egzersiz yapabilirsiniz ancak bu egzersizleri ağrınız olduğu zaman çok fazla zorlamayın. Eğer ağrınız olduğunda egzersiz yapmak için kendinizi çok zorlarsanız ağrınızın arttığını göreceksiniz. Bu durum vücut geliştirme için fitness salonlarına giden kişiler için de aynıdır. Eğer vücut geliştirmek için kendinizi aşırı zorlamanız durumunda ağrılarınız olduğunu göreceksiniz.

 

Bu yazımda omuz ağrınız olmaması için siz hastalarıma şu mesajları vermek istedim özetle:

 

1-Omuz ağrınız olmaması için yapmanız gereken en önemli şey kolunuzu 90 dereceden fazla çok uzun süre sabit tutmayın. Eğer bu hareketleri yapmaya mecbursanız da belli sürelerde dinlenmeye özen gösterin.

2-Egzersiz veya vücut geliştirmek için yaptığınız hareketlerde ağrınız olduğunda bu hareketi yapmaya zorlamayın kendinizi, aksi taktirde omuz ağrınızın olması kaçınılmazdır.

 

Umarım verdiğim bilgiler işinize yaramıştır değerli hastalarım.

 

Sevgilerimle

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Canberk Gül Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)