Ortodonti İle Gelen Estetik: Gülüş Tasarımı

Yazar Sinem Bayram TatarOrtodontist • 24 Nisan 2019 • Yorumlar:

Yunanca “algılama” sözcüğünden köken alan estetik, güzel ve güzellikle ilgilenir. Yüz özelliklerimizin en canlı ve belirgin olanı, gülüşümüzdür. Yüz çekiciliği ile gülme çekiciliği birbiri ile sıkı ilişki içerisindedir. Sosyal ilişkilerde, kişinin dikkati direkt olarak konuşan kişinin ağzına ve gözüne odaklanır.

Güzel bir gülümsemede bireylerin düzgün dişlere sahip olmasının önemi büyüktür. Öyle ki çoğu bireyin gülüş ve konuşma esnasında elleriyle ağızlarını kapattıkları ve bunun sosyal yaşamlarını olumsuz etkilediği gözlenmektedir. Bu nedenle tedaviyle güzel bir gülüşe kavuşmak bireylerin yaşam kalitesini de arttıracaktır.

Gülüş tasarımı hekimliğin ve sanatın birlikte uygulanarak size özel ideal gülüşünüzü keşfetmek ve yenilemektir. Dişlerimiz ve çene yapımız, asıl işlevleri olan çiğneme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da önem taşımaktadır. Öyle ki dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları veya çenedeki yapısal bozukluklar özgüvenimizi sarsarak psikolojimizi olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Sağlıklı bir gülüş elde etmek, kişiyi güzel ve sağlıklı görünen dişlere kavuşturmak için en büyük problem olan diş dizilimindeki çapraşıklık sorunu da ortodonti tedavi, yani dişlere tel takılmasıyla giderilebilmektedir. Diş telleri, estetik gülüşün sağlanmasında uzmanların başvurdukları en önemli kozlardan biri. Ortodontik tedavi ile, dişler yavaş yavaş hareket ettirilerek en doğru konuma gelmeleri sağlanmakta ve cerrahi bir müdehaleye gerek kalmadan diş eti seviyeleri ayarlanabilmektedir.

Göze hoş görünen estetik dişler ve sağlıklı diş etleri kişinin yaşamını pozitif ve olumlu yönde etkiler. Estetik dişler ile daha genç görünebilir, kendinize olan güveninizi ve toplumda saygınlığınızı arttırabilirsiniz. Güzel bir "gülüş" hayatınızı da güzelleştirir.

Bu bilgiler ışığında, ortodontik tedaviye olan talebin asıl sebebinin daha iyi bir estetiğe sahip olma isteğinin olması çok da şaşırtıcı değildir. Hastalar ve aileleri ortodontik tedavi sonucunda düzgün dişler ve çekici bir gülümseme ile çocuklarının daha çekici olacağına inanmaktadırlar. Araştırmalar da, gülüşüne güvenen bir kişinin iş, sosyal ve günlük yaşamında diğer kişilere oranla çok daha başarılı ve mutlu olduğunu ortaya koymaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)