Ortodonti

Yazar Serpil HazarOrtodontist • 24 Mayıs 2017 • Yorumlar:

  • Tedavinin Amacı Nedir?

Tedavinin amacı estetik, fonksiyon ve kalıcılıktır. Ortodontik tedavi sayesinde diş çene ilişkileri düzelir. Daha güzel bir görünüm, daha iyi bir çiğneme ilişkisi, daha cazip bir gülüş ile uyumlu bir yüz güzelliği kazanabilirsiniz.

  • Erişkinlerde Ortodonti

Yetişkin hastalarda kemik büyümesi tamamlanmış olduğu için, çenelere müdahale etmek güçtür. Dişlerle ilgili çapraşıklıklar, yer fazlalıkları, dişlerdeki dönüklükler gibi lokal düzensizlikler düzeltilebilir. İskeletsel problemlerin varlığında ortodontist ve plastik cerrahın birlikte çalışmasını gerektiren ortognatik cerrahi çözümler yararlı olacaktır.

  • Pekiştirme Tedavisi

Aktif ortodontik tedavisi bitip, dişler arzu ettiğimiz konuma gelince, pekiştirme tedavisi dediğimiz koruma programı başlar. Dişleri hareket ettiren düzenekler çıkartıldıktan sonra, elde edilen konumun bozulmaması için pekiştirme tedavisi uygulanır. Kullanılacak apareyin şekli ve süresi sizin düzensizliğinizin gereksinimleri doğrultusunda, ortodontistiniz tarafından belirlenecektir. Pekiştirme düzenekleri, kurallarına göre kullanıp düzenli kontroller yapılmazsa " relaps" dediğimiz geri dönüşler olabilir. O zaman yeniden revizyon tedavisi gerekecektir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serpil Hazar Ortodonti, Diş Hekimi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)